Δείτε τον εορτασμό της ιεράς μνήμης των πέντε ιερομαρτύρων επισκόπων τη Μικράς Ασίας και εκδήλωση για Θεολογική Σχολή Χάλκης στον Ι.Ν. Αγίου Bασιλείου Αλεξανδρουπόλεως

376 0

Το απόγευμα του Σάββατου 12 Σεπτεμβρίου 2015 στον Ι.Ν. Αγίου Bασιλείου Αλεξανδρουπόλεως εορτάστηκε η ιερά μνήμη των πέντε ιερομαρτύρων επισκόπων της Μικράς Ασίας κατά το 1922 με προσκεκλημένο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Προύσης κ. Ελπιδοφόρο ο οποίος προεξήρχε στον Αρχιερατικό Εσπερινό.

Στη συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Προύσης κ. Ελπιδοφόρος πραγματοποίησε ομιλία για την Θεολογική Σχολή Χάλκης, την ιστορία και την προοπτική της.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ελπιδοφόρος είναι Μητροπολίτης στο Φανάρι Κωνσταντινουπόλεως , είναι Σχολάρχης της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Προύσης προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου.

 

Ρεπορτάζ Γιάννης Ναλμπάντης

Σχετικά άρθρα

Σήκωσαν την Ελληνική Σημαία στο Βόσπορο!

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Ιανουαρίου 2017 0
Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου…