Δημήτρης Κουτσούμπας: Να ενισχυθεί το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης πριν να είναι αργά

Δημοσιεύτηκε στις: at 31 Μαρτίου 2021
96 0

Οι στιγμές είναι κρίσιμες, να επιταχθεί άμεσα ο ιδιωτικός τομέας για να ενισχυθούν τα δημόσια νοσοκομεία 

Από το Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ξεκίνησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, την περιοδεία του στον Έβρο, θέλοντας να αναδείξει την κρισιμότητα της κατάστασης.

Ο Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον διοικητή του Νοσοκομείου Ευάγγ. Ρούφο και τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας Γ. Δρόσο και στη συνέχεια με αντιπροσωπεία του Σωματείου των εργαζομένων στην οποία συμμετείχε ο πρόεδρός του, Χρ. Μεντίζης.

Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν επίσης ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της ΚΕ και της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ο Διονύσης Κλάδης, Γραμματέας της ΕΠ Αν. Μακεδονίας – Θράκης του Κόμματος και ο Γιάννης Δελής, βουλευτής.

Αμέσως μετά τη συνάντησή του με το ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου, ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ξεκινήσαμε την επίσκεψή μας στον Έβρο από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, γιατί σε όλη την Ελλάδα ζούμε κρίσιμες, τραγικές στιγμές θα έλεγα, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες. Ζητάμε άμεσα την επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, έτσι ώστε αμέσως να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα με πολύ περισσότερες κλίνες, με ΜΕΘ, με γιατρούς, με νοσηλευτές. Ζητάμε να γίνουν άμεσα προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού, αλλά και άλλων ειδικοτήτων, διοικητικού προσωπικού στα νοσοκομεία, στη δημόσια Υγεία της χώρας. Αυτό αφορά και την Αλεξανδρούπολη.

Θα πρέπει να προχωρήσουν με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς οι εμβολιασμοί, με περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα, με στελέχωσή τους με νοσηλευτές και γιατρούς που να κάνουν τα εμβόλια και βεβαίως να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα εμβόλια που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, για να προχωρήσει γρήγορα η ανοσία του πληθυσμού. Αυτά είναι μερικά κεντρικά ζητήματα». 

Να ενισχυθεί το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης πριν να είναι αργά

Στις αρχές του περσινού καλοκαιριού, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είχε επισκεφθεί το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και είχε διαπιστώσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Σήμερα, εν μέσω του τρίτου φονικού κύματος της πανδημίας, η κατάσταση είναι ίδια και χειρότερη, καθώς το νοσοκομείο ακολουθεί τον «κανόνα» της κατάρρευσης που επικρατεί συνολικά στο Δημόσιο σύστημα υγείας».

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου εξέφρασαν μεγάλη αγωνία για το τι θα γίνει εάν συνεχιστεί η τάση αύξησης των κρουσμάτων στην περιοχή, καθώς ήδη η λειτουργία του Νοσοκομείου είναι οριακή.

Το σοβαρότερο πρόβλημα που αποτυπώθηκε από τη συνάντηση με το σωματείο και με την διοίκηση είναι αυτό της έλλειψης προσωπικού, το οποίο γίνεται ακόμη πιο οξυμένο από το γεγονός πως το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης σηκώνει το βάρος της υγειονομικής κάλυψης όλης της Θράκης, εξαιτίας και της αποψίλωσης των υπόλοιπων νοσοκομείων της περιοχής. Ήδη, έχει αρχίσει να δημιουργείται λίστα αναμονής για πολύ σοβαρά περιστατικά, ανάμεσά τους αυτά που είναι ογκολογικά.

Ιδιαίτερα επισημάνθηκε ότι δεν προκηρύσσονται μόνιμες θέσεις ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού. Τα όποια «μπαλώματα» αφορούν την πρόσληψη προσωπικού με ημερομηνία λήξης ή με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (π.χ. Επικουρικοί) που δεν μπορούν να καλύψουν το σύνολο των αναγκών. Εξίσου έκδηλη ήταν η ανησυχία και τα ερωτήματα που έθεσαν οι εργαζόμενοι γύρω από την άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Για το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε:

«Λείπουν γιατροί, λείπουν νοσηλευτές, λείπει προσωπικό, γίνονται συγχωνεύσεις ή κλείνουν κάποιες κλινικές, όπως η χειρουργική ή άλλες κλινικές. Κι από αυτήν τη σκοπιά, θα πρέπει να ενισχυθεί άμεσα και το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Δεν έχει σημασία αν δεν βρίσκεται στην κατάρρευση που βρίσκονται τα νοσοκομεία της Αθήνας. Δηλαδή, θα περιμένουμε να φτάσει αύριο και το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης εκεί; Ήδη από το προηγούμενο κύμα πανδημίας είχε κορεστεί πάρα πολύ η κατάσταση, όπως μας είχαν εντοπίσει. Ξέρετε, άλλωστε, ότι και τον Ιούλη ήμουν ξανά πάλι εδώ και είμαι γνώστης των προβλημάτων, όπως και η Κομματική Οργάνωση, όλο το επιτελείο που βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Καθημερινά βρισκόμαστε κοντά στο λαό του Έβρου, κοντά στο λαό της Θράκης». 

  • Ο διοικητής του Νοσοκομείου πρόσφερε στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ένα λεύκωμα για τους Σαρακατσάνους και ένα CD του Σαρακατσάνου τραγουδιστή Β.  Σερμπέζη.

Σχετικά άρθρα

Οι πρωταθλητές του EURO 2004 στην Αλεξανδρούπολη!

Δημοσιεύτηκε από: - 4 Ιουλίου 2021 0
Γιώργος Καραγκούνης, Αντωνης Νικοπολιδης, Τραϊανός Δέλλας, Άγγελος Μπασινάς, Παντελής Καφές, Ζήσης Βρύζας, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Φάνης Κατεργιαννάκης, Στέλιος Βενετίδης, Κώστας Κατσουράνης…

Η δημοτική παράταξη “αλλάΖΟΥΜΕ τώρα” δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Μαρτίου 2019 0
Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “αλλάΖΟΥΜΕ τώρα” – Δημοτικός Σύμβουλος Αλεξανδρούπολης κ. Νικόλαος Τζανίδης: Οι εκλογές της Αυτοδιοίκησης ήταν πάντα…

Παύλος Μιχαηλίδης: Προτεραιότητα η επισκευή-δημιουργία νέων πεζοδρομίων σε όλη την Αλεξ/πολη και όχι η επιμονή  της δημοτικής αρχής σε πεζόδρομους.

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Ιουνίου 2020 0
Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ήμουν ο μοναδικός από τους παρόντες δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων, ο οποίος καταψήφισε την πρόταση…

ΤΟ ΕΝ ΦΑΝΑΡΙΩ ΑΚΡΟΠΑΛΛΆΔΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΌΞΟΥ ΠΑΙΔΕΊΑΣ – Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – Επέτειος 565 Ετών (1454-2019)

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Φεβρουαρίου 2019 0
ΤΟ ΕΝ ΦΑΝΑΡΙΩ ΑΚΡΟΠΑΛΛΆΔΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΌΞΟΥ ΠΑΙΔΕΊΑΣ Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ Επέτειος 565 Ετών (1454-2019)   Όταν εάλω…