Διαδοχικές συναντήσεις σε Υπουργεία είχαν ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος συνοδευόμενος από τον Παναγιώτη Καλακίκο.

Δημοσιεύτηκε στις: at 07:46
92 0

Διαδοχικές συναντήσεις σε Υπουργεία είχε την Τετάρτη 22/9/2021 ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Σουφλίου, Παναγιώτη Καλακίκο.

Αρχικά, στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων συναντήθηκαν με την Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,  κα Δόμνα Μιχαηλίδου. Στην κα Υφυπουργό, ετέθη το ζήτημα της δημιουργίας δομής ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ στο Δήμο Σουφλίου σε κτίριο που στεγαζόταν το ΙΚΑ Σουφλίου.  Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της αύξησης της κρατικής χρηματοδότησης για τα ΚΔΑΠ του Δήμου Σαμοθράκης, προκειμένου να ενταχθούν περισσότεροι δικαιούχοι, ενώ έγινε και αναφορά σε ζητήματα καθημερινότητας των ΑΜΕΑ στον Έβρο. Η κα Υφυπουργός άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που ετέθησαν και επεσήμανε ότι θα επανέλθει με συγκεκριμένες προτάσεις.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων όπου είχαν συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ανάπτυξης , κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και  Εταιρικού Συμφώνου για το πλαίσιο Ανάπτυξης,  κ. Δημήτριο Σκάλκο. Συζητήθηκαν εκτενώς οι εξελίξεις για τα αναπτυξιακά έργα της περιοχής του Έβρου καθώς και για τα νέα επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ  και τη δυνατότητα χρηματοδότησης έργων μέσω των προγραμμάτων αυτών. Τέλος, ετέθη και το ζήτημα της αποκατάστασης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν στις υποδομές του Δήμου Σουφλίου από τις πλημμύρες. 

 

Σχετικά άρθρα

650 χρόνια απο την Μάχη του Ορμενίου

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Σεπτεμβρίου 2021 0
Ο ποταμός Έβρος σήμερα είναι ο τόπος που συναντώνται η Ανατολή με τη Δύση. Είναι ένα σταυροδρόμι θρησκειών (χριστιανισμός και…