Επίσημη επίσκεψη Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου για τα «Ελευθέρια» της Αλεξανδρούπολης

Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως, η Ιερά Μητρόπολις Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ο Δήμος Αλεξανδρουπόλεως, μετά την σχετική προτροπή και την έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος προσεκάλεσε για τις εορτές των «Ελευθερίων» της Αλεξανδρουπόλεως τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. ΓΕΩΡΓΙΟ.

Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την εισβολή των τουρκικών δυνάμεων στην μαρτυρική Μεγαλόνησο και τιμώντας την θλιβερή αυτή επέτειο και επειδή δεν πρέπει να ξεχαστεί η τεράστια συνεχιζόμενη αδικία εις βάρος ενός ανεξάρτητου ευρωπαϊκού κράτους προσκαλέσαμε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου να τιμήσει τις γιορτές των «Ελευθερίων» της Αλεξανδρουπόλεως και να επευλογήσει τον ακριτικό λαό μας. Εξάλλου, η σχέση των Θρακιωτών και των Εβριτών ειδικότερα με την Κύπρο σε εκπαιδευτικό και σε επιχειρηματικό επίπεδο είναι ολοένα αυξανόμενη.

Το φετινό πρόγραμμα εκκλησιαστικών εορταστικών ακολουθιών των «Ελευθερίων» της Αλεξανδρουπόλεως έχει ως εξής:

Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

7.00΄ μ.μ. Υποδοχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ υπό του Μητροπολίτου, του κ. Περιφερειάρχου, του κ. Δημάρχου και του Υποστρατήγου-Διοικητού της 12ης Μ/Κ Μεραρχίας, στην πλατεία του Μητροπολιτικού Ναού, επί της οδού Μαζαράκη.

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

8.30΄ μ.μ. Λιτάνευση σεβασμίας εἰκόνος τῆς Παναγίας τῆς Ἐλευθερωτρίας.

Τρίτη 14 Μαΐου 2024

7.00΄ π.μ. Πανηγυρικός Όρθρος και Πρωθιεραρχική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος τοῦ Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ και συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού και Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου.

10.00΄ π.μ. Επίσημη Δοξολογία των «Ελευθερίων».

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Προηγούμενο άρθροO Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης στην Κομοτηνή
Επόμενο άρθροΟ Πέτρος Κόκκαλης σε πόλεις της Κεντρικής – Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης