Δρώμενα από τον Κύκλο των Μεταμφιέσεων του Δωδεκαημέρου στον Έβρο, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 στην Αλεξανδρούπολη (επί της Λ. Δημοκρατίας και μπροστά στο Δημαρχείο)

Δημοσιεύτηκε στις: at 13 Δεκεμβρίου 2016
374 0

Δρώμενα από τον Κύκλο των Μεταμφιέσεων του Δωδεκαημέρου στον Έβρο” την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 στην Αλεξανδρούπολη (επί της Λ. Δημοκρατίας και μπροστά στο Δημαρχείο)

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και το Εργαστήρι Παραδοσιακών Χορών και Λαογραφικών Μελετών Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο των φετινών  Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων του Δήμου οργανώνουν Βραδιά Λαϊκού Πολιτισμού του Έβρου με θέμα: “Μεταμφιέσεις του Δωδεκαημέρου στον Έβρο”.

Πέντε πολιτιστικοί σύλλογοι θα παρουσιάσουν την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30 (κατά μήκος της Λεωφόρου Δημοκρατίας, με κατάληξη μπροστά στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ)   έθιμα και ανάλογα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια δρόμου και σπιτιού.

 

Διακόσιοι και πλέον χορευτές και χορεύτριες – μέλη των παρακάτω συλλόγων παρουσιάζουν τα έθιμα:

  1. Πολιτιστικός Σύλλογος  Φερών “ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”

       Έθιμο: “ΠΟΥΡΠΟΥΡΣ” IΣΑΑΚΙΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

  1. Πολιτιστικός Σύλλογος Ανθειας – Αρίστηνου “ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ”

      Έθιμο: “ΚΑΜΗΛΑ” ΟΙΝΟΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

  1. Πολιτιστικός Σύλλογος Απαλού “Ο ΦΑΡΟΣ”

       Έθιμο: “ΚΟΡΤΟΠΟΥΛΑ” ΦΥΛΑΚΤΟΥ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

  1. Εργαστήρι Παραδοσιακών Χορών και Λαογραφικών Μελετών Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ρηγίου “ΜΕΓΑ ΖΑΛΟΥΦΙ”

Έθιμο: “ΜΠΑΜΠΟΥΣΙΑΡΟΣ”  ΡΗΓΙΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

  1. Πολιτιστικός Σύλλογος ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ ΕΒΡΟΥ

Έθιμο: ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΥΛΙΑΣ “ΚΑΜΗΛΑ-ΝΤΙΒΗΤΖΗΔΕΣ”

 

Παρουσίαση: Δημήτρης Βραχιόλογλου

 

Σας περιμένουμε για να ζήσετε και εσείς- μαζί με εμάς το παραδοσιακό πνεύμα των Άγιων Ημερών.

ethimo-anaviosi-alexandroupoli

Σχετικά άρθρα

Κωνσταντίνος & Ματθαίος – ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗΣ μαζί τους η μοναδική Sarina Cross (Λίβανο) Μουσική … δίχως σύνορα! Πάρκο Αλτιναλμάζη, Αλεξανδρούπολη Σάββατο 22 Ιουνίου 2019, ώρα 9.30μ.μ.

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Ιουνίου 2019 0
Απρόσμενοι και ανατρεπτικοί, οι αδελφοί Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδης έρχονται να μας συστήσουν την «πατρίδα» της δικής τους μουσικής. Την…