Δ. Χαρίτου: Η πρωτοβουλία μου στη Βουλή για ειδικό καθεστώς καυσίμων στη Ροδόπη, ως πιλοτική λύση, δεν βρήκε ανάλογη ανταπόκριση από την πλευρά της Κυβέρνησης

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου είχε συνάντηση σήμερα στο γραφείο του με τον πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Βενζινοπωλών Ροδόπης, με τους οποίους συζήτησε το σοβαρό πρόβλημα της αιμορραγίας συναλλάγματος σε αγορές γειτονικών χωρών που πλήττει συνολικά την τοπική οικονομία και έχει αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας.

Ο βουλευτής άκουσε με προσοχή όσα του μετέφεραν οι εκπρόσωποι των βενζινοπωλών για τις αρνητικές επιπτώσεις στον κλάδο των καυσίμων, όπου με βάση τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης με την εκτίναξη των τιμών ενέργειας η μείωση της αγοράς καυσίμων στην ΠΕ Ροδόπης ανήλθε στο 42%, όταν πανελλαδικά διαμορφώθηκε στο 12%. Ακόμη ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν ως σωματείο προς την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία διεκδικώντας λύσεις στο σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Ο βουλευτής από την πλευρά του σημείωσε ότι σε μία περίοδο που η ενεργειακή κρίση πλήττει τα εισοδήματα και την επιχειρηματικότητα, η διαρροή οικονομικών πόρων εκτός της τοπικής αγοράς δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα που πράγματι πλήττουν τον κλάδο καυσίμων και την οικονομία στη Ροδόπη. Υπενθύμισε τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε στη Βουλή διεκδικώντας ειδικό καθεστώς καυσίμων για τη Ροδόπη, ως πιλοτική λύση, στο πνεύμα της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2003/96/ΕΚ που προβλέπει τέτοιες δυνατότητες, όμως, όπως πρόσθεσε ο βουλευτής, δεν υπήρξε ανάλογη ανταπόκριση από την πλευρά της κυβέρνησης λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης να αντιμετωπιστεί το υπαρκτό αυτό πρόβλημα της περιοχής.

Ο βουλευτής τους ευχαρίστησε για την ενημέρωση και τη γόνιμη συζήτηση, ενώ τους έκανε γνωστό ότι θα επανέλθει στο μείζον αυτό θέμα. Τέλος εξέφρασε την ετοιμότητα του να ανταποκριθεί σε κάθε πρωτοβουλία που θα αναληφθεί από την πλευρά τους.

Προηγούμενο άρθροΑπαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στο τμήμα της Εγνατίας Οδού Κομοτηνής-Ιάσμου και αντιστρόφως
Επόμενο άρθροΛόγος με πολλαπλά μηνύματα του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών Σ. Σοϊλού (Κείμενο Λάζαρος Καμπουρίδης)