Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Είναι η έλλειψη παιδείας… (γράφει η Μαρία Ι. Γιαλαμά)

Είναι η έλλειψη παιδείας… (γράφει η Μαρία Ι. Γιαλαμά)

Είναι η έλλειψη παιδείας…. 

(κομίζουσα την βαρβαρότητα στην πολιτική)

Στον απόηχο των αποτελεσμάτων των εκλογών για το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ήλθαν να προστεθούν τα αποτελέσματα των Γαλλικών εκλογών με τις ανάλογες ερμηνείες των εχόντων γνώση περί αυτών. Συνασπισμός κομμάτων, μη εχόντων καμία ιδεολογική συνάφεια ή μη μόνον, αυτήν του προσήμου που επέλεξαν να τοποθετήσουν μπροστά από το όνομα του κόμματος, εν προκειμένω αριστερό, εδημιουργήθη ,με σκοπό να ανακόψει την ανοδική πορεία της λεγομένης «ακροδεξιάς», Μαρίας Λεπέν. Έτσι, ενώ ο αριθμός των ψηφοφόρων του κόμματος της κ.Λεπέν αυξήθηκε, ξεπερνώντας τα δέκα εκατομμύρια, ο αριστερός συνασπισμός υπολειπόμενος τρισήμιση εκατομμυρίων ψηφοφόρων, βρέθηκε στην πρώτη θέση ως προς τις έδρες, βάζοντας σε επίπονες διαδικασίες το πολιτικό σύστημα, προκειμένου να συγκροτηθεί κυβέρνηση. Η Δημοκρατία στην χειρότερή της έκφανση ελεγχομένη, μη εκφράζουσα την πλειοψηφία. Στόχος των ανιέρων συμμαχιών, η συνέχιση του δικαιωματισμού και της εθνοκτόνου woke ατζέντας, της εξαπλωθείσης  υπούλως  νεοταξικής πραγματικότητος. Μίας πραγματικότητος που θέλει πνευματικά ημιθανείς, αβούλους ,φοβισμένους πολίτες, να κυβερνώνται από πολιτικούς νάνους ,υπηρέτες του παγκοσμίου ιερατείου, των ισχυρών του χρήματος. Αυτή η ανυπαρξία ηγετών, όχι μόνον στην Ευρωπαϊκή ήπειρο, αφήνει έδαφος σε κάθε λογής κακόβουλο συνασπισμό, να δρά με στόχο την διάλυση των κρατών εθνών και την πληθυσμιακή αλλοίωση των χωρών.

Αρχή άνδρα δείκνυσι

 Έκπληξη προεκάλεσε η πρίν τρείς ημέρες δήλωση του Έλληνος πρωθυπουργού, ο οποίος αναφερόμενος στην κατάπτυστο συμφωνία των Πρεσπών, υπεστήριξε ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται. Βεβαίως ως αρχή είναι σωστή η τήρηση των συμφωνιών, όταν όμως ο ευνοηθείς της συμφωνίας, λόγω των αριστερών αγκυλώσεων του υπογράψαντος τότε πρωθυπουργού, λαός των Σκοπίων και οι ηγήτορές του την παραβιάζουν από την υπογραφής της μέχρι σήμερον, τότε ως Έλληνας πρωθυπουργός οφείλει να εξετάσει κάθε ενδεχόμενο λύσεως της κακής για την χώρα του συμφωνίας. Δεχθείς την παρότρυνση του κ.Σαμαρά να συγκροτήσει ομάδα ειδημόνων προκειμένου να επιτύχει την ακύρωση της επαίσχυντης και πολλαπλώς από τους Σκοπιανούς παραβιασθείσης συμφωνίας, μένει άπραγος, δειλός και αναποφάσιστος να πράξει κάτι, με σκοπό την διεκδίκηση των εθνικών δικαίων. Τα ίδια λάθη ελλείψει βουλήσεως ακολουθεί και με τον ναρκέμπορο ηγέτη της γείτονος ,αφήνοντας εύκολο θύμα των προθέσεών του, την εθνική μειονότητα. Η σταθερότητα βουλήσεως προσεγγίσεως όμως με τον έτερο γείτονα σουλτάνο,εκπλήσσει, έστω κι αν τα διαπραττόμενα εις βάρος των Ελλήνων εξ αυτού είναι κολάσιμα, δείχνει να μην τον απασχολούν. Προφανώς αγνοούν οι Έλληνες συνομιλούντες, ότι το νερό του ποταμού Έβρου που παρακρατείται από Βουλγάρους και Τούρκους, επιφέρει μεγάλη οικολογική καταστροφή στο Δέλτα του ποταμού, αλλά και στην χλωρίδα και πανίδα της περιοχής και οδηγεί σε ένδεια τους αλιείς του ποταμού και τους αγρότες και κτηνοτρόφους. Αγνοούν, ότι τον ποταμό διασχίζουν καθημερινώς δεκάδες λαθρομετανάστες περπατώντας, διότι η στάθμη του νερού έχει κατέλθει και φυσικά η δράση των λαθροδιακινητών έχει επικινδύνως αναπτυχθεί, θέτοντας σε καθημερινό κίνδυνο την ζωή των ακριτών. Η πρόληψη είναι άγνωστη έννοια γι αυτούς, που μένουν προσκολλημένοι στον διάλογο άνευ όρων με τον πειρατή, εξισώνοντας τις διεκδικητικές του τάσεις ,με αυτές της διατηρήσεως της εθνικής κυριαρχίας σε από χιλιετίες Ελληνικά εδάφη.

Έλλειψη παιδείας. (ο στόχος των νεοταξιτών επετεύχθη)

Τις παραμονές των τελευταίων Ευρωεκλογών, είχε γίνει μνεία από ανεξάρτητες δημοσιογραφικές φωνές, λίγες αλλά αρκούντως ηχηρές, για την καταλληλότητα των απαρτιζόντων τα ψηφοδέλτια υποψηφίων .Μοντέλα, τηλεοπτικοί διαμορφωτές της κοινής γνώμης ,youtubers μεγάλης αναγνωρισημότητος  και άλλοι επαγγελματίες «συγχρόνων επαγγελμάτων» με στόχο την αποβλάκωση των αργοσχόλων άνευ παιδείας νέων, συνεισφέροντες τα μέγιστα στην πνευματική τους υποβάθμιση, εκρίθησαν κατάλληλοι για να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια. Στην αδελφή Κύπρο δε, ομοεθνής μας, φέρων το όνομα του μεγάλου γλύπτου Φειδίου, κατόρθωσε με τα ευτελούς περιεχομένου βιντεάκια που του προσέφεραν αναγνωρισημότητα, να εκλεγεί εκπρόσωπος του Κυπριακού λαού στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο εν λόγω εικοσιτετράχρονος , θέλοντας να αποδείξει την βλακεία των ακολούθων του, εζήτησε έναντι του ποσού των 50 ευρώ, ανήλικος (με το δικαίωμα του εκλέγειν όμως κατοχυρωμένο), να μασήσει γόπα αποτσίγαρου, από τον δρόμο. Η κοινωνική κατάπτωση  σε ένα πλάνο ολίγων τηλεοπτικών δευτερολέπτων, όπως άλλωστε και αυτή του εικονολήπτου-τηλεπαρουσιαστού που συνέπραττε στην προσπάθεια, σοκαριστικά αληθινή. Το ότι ο εν λόγω youtuber,εκρίθη άξιος να εκπροσωπήσει την πολύπαθο Μεγαλόνησο στην EE,αποτελεί ύβρη για την δημοκρατία και φυσικά για την μνήμη όλων εκείνων που εθυσιάσθησαν για την ελευθερία της ιδιαιτέρας του πατρίδος. Δεν είναι μόνον το απαίδευτο του χαρακτήρος του, για τον οποίο επιβάλλεται να ηχήσει πνευματικός συναγερμός, είναι και τα εκτιμώμενα ως προσόντα από  τους ψηφοφόρους ,που ευρίσκονται πλέον αυταρέσκως υπνωτισμένοι  στον πάτο του βαρελιού. Η παντελής άγνοια  της ουσιαστικής συνεισφοράς μέσω της εργασίας , ενός εκάστου ευρωβουλευτού στην ΕΕ, πόσο μάλλον όταν αυτός εκπροσωπεί την πολύπαθο Κύπρο, που για 50 χρόνια, είναι κατά το ήμισυ υπό κατοχή, δείχνει την ποιότητα του εκλογικού σώματος. Οι δυνάμεις του Αττίλα και οι έποικοι, που τεχνιέντως συνδράμουν στην δημιουργία τουρκικού κράτους, ανεμπόδιστοι από τις αποφάσεις του ΟΗΕ και τους άλλους διεθνείς οργανισμούς, προφανώς δεν απασχολούν τους νέους Κυπρίους. Πιθανόν αφήνονται ιστορικώς ανενημέρωτοι, ευκόλως χειραγωγούμενοι, επιχαίροντες για την υπάρχουσα πλασματική ευημερία 

  Η στήλη κατά το παρελθόν, εστηλίτευσε το νοσηρόν της σημερινής ΕΕ. Τώρα πλέον, είναι οφθαλμοφανές, ότι τεραστία ευθύνη γι αυτό πλήν των «ἡγετίσκων» έχουν και οι Ευρωπαίοι ψηφοφόροι, πόσο μάλλον αυτοί των κρατών Εθνών. Αλλοίμονο αν επιτρέπεται στον κάθε αυθάδη, άνευ παιδείας γελωτοποιό, να είναι μέλος του ευρωκοινοβουλίου. Αλλοίμονο ,αν οι προσπάθειες των συνειδητοποιημένων πολιτών, με την Αριστοτέλειο βαρύτητα του όρου πολίτης, επιχαίρουν για την υποτίμηση της ανθρωπίνης αξιοπρεπείας και την υποτίμηση της δυνάμεως της ψήφου. Αποτελεί αυτοευνουχισμό η αποδοχή, ότι δεν δυνάμεθα ως Ευρωπαίοι πολίτες να σώσουμε την ήπειρό μας, προσδοκώντας ευοίωνο μέλλον για όλους. Οι εκπρόσωποί των κρατών στην ΕΕ, οφείλουν να διαθέτουν όλα εκείνα τα προσόντα, που απαιτούνται προκειμένου να αγωνίζονται για τα εθνικά ζητήματα της χώρας τους. Απαξιώνοντες το οικονομικό δέλεαρ των εγκατεστημένων lobbies που εξαγοράζουν συνειδήσεις και αποκρούοντες τα ευτελή που προτάσσονται επιβαλλόμενα δι ανόμων τρόπων, με μοναδικό στόχο  την εκπλήρωση των νεοταξικών προταγμάτων του δικαιωματισμού, εκπληρούν τον πρώτο από τους λόγους για τους οποίους είναι μέλη του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Υπερασπιζόμενοι την υγιή δημοκρατία των πολλών και την εθνική τους ταυτότητα, όπως και την ταυτότητα της Χριστιανικής Ευρώπης των επιστημών των τεχνών και του πολιτισμού, εκπληρώνουν τον δεύτερο λόγο, συνδράμοντες ουσιαστικώς στην εξυγείανση της νοσούσης ΕΕ.

Είθε η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών, να διαθέτει παιδεία ,ιστορική γνώση, κριτική ικανότητα και πατριωτισμό.

Exit mobile version