«Είναι όλα παιδιά μας – Τους ευχαριστούμε που μας προστατεύουν»: Το μήνυμα των γυναικών-εθελοντών του Έβρου

Δημοσιεύτηκε στις: at 16:19
899 0

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ – www.thessnews.gr

Συγκινητικές οι κινήσεις εθελοντικών ομάδων και συλλόγων του Έβρου προς τους άνδρες των Ενόπλεων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που προστατεύουν τα ελληνικά σύνορα από τις αθρόες μεταναστευτικές ροές.

Οι γυναίκες στις Καστανιές, στη Νέα Βύσσα, στα Ρίζια και σε κάθε ακριτικό χωριό του Έβρου έδωσαν πρώτοι το έναυσμα για να ξεκινήσει το κύμα παροχής εθελοντικής βοήθειας, απ’ άκρη σ’ άκρη της επικράτειας. Πρώτες αυτές άρχισαν να μαγειρεύουν σπιτικά εδέσματα για στρατιώτες και αστυνομικούς πηγαίνοντάς τα είτε στο τελωνείο στις Καστανιές είτε στην «πράσινη πόρτα» στο τείχος του Έβρου.

«Δεν ήταν νηστικοί οι άνθρωποι προφανώς. Αλλά θέλαμε να τους πούμε με αυτόν τον τρόπο ένα μεγάλο ευχαριστώ που μας προστατεύουν» τόνισε στην εκπομπή της Κλαούντια Έγγερς στο Ράδιο Θεσσαλονίκη η Ελένη Μπαχαρίδου από την εθελοντική ομάδα γυναικών της Ν. Βύσσας.

«Είναι όλα παιδιά μας. Έτσι τα αισθανόμαστε. Θα βοηθήσουμε σε ότι μας χρειαστούν. Μας λένε ότι είμαστε η πινέζα στο χάρτη αλλά αν πέσει αυτή η πινέζα θα πέσει όλη η χώρα» σημειώνει.

Η ίδια, γυναίκα στρατιωτικού που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων επισημαίνει ότι είναι το ελάχιστο ως ένδειξη αναγνώρισης στο τιτάνιο έργο των τελευταίων ημερών για να μείνουν ασφαλή τα σύνορα της χώρας. «Γυρνάω σπίτι και μου λένε τα παιδιά μου ότι είναι πολύ περήφανα για τη μάνα τους και τον πατέρα τους. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ίσως μεγαλώσουμε καλύτερες γενιές στο μέλλον» συμπληρώνει συγκινημένη όσον αφορά την αξία του εθελοντισμού.

 

 

«Η ψυχή μας και η καρδιά μας βρίσκεται μαζί τους»

Το πατροπαράδοτο γεύμα της Καθαράς Δευτέρας ανέλαβε για τους ένστολους που υπηρετούν στο Φυλάκιο 1  ο Σύλλογος Γυναικών Καστανεών.

«Με όποιον τρόπο μπορούμε βοηθάμε. Τα παιδιά τα αισθανόμαστε σαν να είναι δικά μας» αναφέρει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη η Φανή Μηνά, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών.

«Να μην φοβούνται. Είμαστε και θα είμαστε δίπλα τους. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε, ούτε τους ξεχνάμε. Εμείς πάντα θα τους βοηθάμε. Η ψυχή μας και η καρδιά μας βρίσκεται μαζί τους» επισημαίνει.

«Αισθάνομαι μεγαλύτερη ασφάλεια. Αισθάνομαι σίγουρη. Τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε και να τους ξεχάσουμε ποτέ» υποστηρίζει η κ. Μηνά.

 

 

ΠΗΓΗ www.thessnews.gr

Σχετικά άρθρα

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος συμμετέχει στο Διαθρησκειακό Συνέδριο στην Τεχεράνη

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Φεβρουαρίου 2017 0
Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου το βράδυ ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος μετέβη στο Ιράν για να συμμετάσχει ως μέλος της…

Συνάντηση της παράταξης «Ενότητα για μια νέα πορεία στο Δήμο Αλεξανδρούπολης» με καταστηματάρχες της πόλης

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Φεβρουαρίου 2019 0
Ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Δημήτρης Λαζόπουλος και ο πρόεδρος κ. Γιώργος Δαβής επικεφαλής αντιπροσωπειών της δημοτικής παράταξης «Ενότητα για μια νέα…

Αν. Δημοσχάκης: “Να σταματήσει ο εμπαιγμός εις βάρος των Εβριτών και να ιδρυθεί η Λιμενική Ακαδημία στην Αλεξανδρούπολη”

Δημοσιεύτηκε από: - 15 Μαρτίου 2017 0
Για το θέμα της ίδρυσης της Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη μίλησε χθες (13/03) στη Βουλή ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος…

“Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης” ονομάστηκε το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Σεπτεμβρίου 2018 0
Το πρωί της Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου 2018 τελέσθηκε ο Αγιασμός για όλα τα κολυμβητικά σωματεία , στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης.…