ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ – www.thessnews.gr

Συγκινητικές οι κινήσεις εθελοντικών ομάδων και συλλόγων του Έβρου προς τους άνδρες των Ενόπλεων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που προστατεύουν τα ελληνικά σύνορα από τις αθρόες μεταναστευτικές ροές.

Οι γυναίκες στις Καστανιές, στη Νέα Βύσσα, στα Ρίζια και σε κάθε ακριτικό χωριό του Έβρου έδωσαν πρώτοι το έναυσμα για να ξεκινήσει το κύμα παροχής εθελοντικής βοήθειας, απ’ άκρη σ’ άκρη της επικράτειας. Πρώτες αυτές άρχισαν να μαγειρεύουν σπιτικά εδέσματα για στρατιώτες και αστυνομικούς πηγαίνοντάς τα είτε στο τελωνείο στις Καστανιές είτε στην «πράσινη πόρτα» στο τείχος του Έβρου.

«Δεν ήταν νηστικοί οι άνθρωποι προφανώς. Αλλά θέλαμε να τους πούμε με αυτόν τον τρόπο ένα μεγάλο ευχαριστώ που μας προστατεύουν» τόνισε στην εκπομπή της Κλαούντια Έγγερς στο Ράδιο Θεσσαλονίκη η Ελένη Μπαχαρίδου από την εθελοντική ομάδα γυναικών της Ν. Βύσσας.

«Είναι όλα παιδιά μας. Έτσι τα αισθανόμαστε. Θα βοηθήσουμε σε ότι μας χρειαστούν. Μας λένε ότι είμαστε η πινέζα στο χάρτη αλλά αν πέσει αυτή η πινέζα θα πέσει όλη η χώρα» σημειώνει.

Η ίδια, γυναίκα στρατιωτικού που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων επισημαίνει ότι είναι το ελάχιστο ως ένδειξη αναγνώρισης στο τιτάνιο έργο των τελευταίων ημερών για να μείνουν ασφαλή τα σύνορα της χώρας. «Γυρνάω σπίτι και μου λένε τα παιδιά μου ότι είναι πολύ περήφανα για τη μάνα τους και τον πατέρα τους. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ίσως μεγαλώσουμε καλύτερες γενιές στο μέλλον» συμπληρώνει συγκινημένη όσον αφορά την αξία του εθελοντισμού.

 

 

«Η ψυχή μας και η καρδιά μας βρίσκεται μαζί τους»

Το πατροπαράδοτο γεύμα της Καθαράς Δευτέρας ανέλαβε για τους ένστολους που υπηρετούν στο Φυλάκιο 1  ο Σύλλογος Γυναικών Καστανεών.

«Με όποιον τρόπο μπορούμε βοηθάμε. Τα παιδιά τα αισθανόμαστε σαν να είναι δικά μας» αναφέρει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη η Φανή Μηνά, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών.

«Να μην φοβούνται. Είμαστε και θα είμαστε δίπλα τους. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε, ούτε τους ξεχνάμε. Εμείς πάντα θα τους βοηθάμε. Η ψυχή μας και η καρδιά μας βρίσκεται μαζί τους» επισημαίνει.

«Αισθάνομαι μεγαλύτερη ασφάλεια. Αισθάνομαι σίγουρη. Τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε και να τους ξεχάσουμε ποτέ» υποστηρίζει η κ. Μηνά.

 

 

ΠΗΓΗ www.thessnews.gr

Προηγούμενο άρθροΠέτροβιτς: Έχουμε μάθει να είμαστε ακρίτες και να φυλάμε τα σύνορα – Tο φρόνημα όλων είναι υψηλό
Επόμενο άρθροΠάλμερ: Σταθερή η προσήλωση των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη και το λιμάνι της