Οι φωτογραφίες μπορεί να αφορούν το παρελθόν, αλλά μας συνδέουν με στιγμές και ανθρώπους που ζουν στη σκέψη μας, ακόμη και στο παρόν. Πόσες φορές έχεις κοιτάξει μια φωτογραφία και σκέφτεσαι την ιστορία που κρύβεται από πίσω ή έχεις ανοίξει το παλιό μπαούλο των γονιών ή και των παππούδων σου ψάχνοντας για συνδέσεις με το παρελθόν;
Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής: Καινοτόμες Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις σε Πολυπολιτισμικά Εκπαιδευτικά Περιβάλλοντα» του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του ΔΠΘ με την υποστήριξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε προσκαλεί να συμμετέχεις στη δράση «Μια φωτογραφία, χίλιες ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ λέξεις». Έλα να συμπληρώσουμε μαζί τον καμβά της ιστορίας των ανθρώπων της Αλεξανδρούπολης από το 1890 μέχρι και το 2020, στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Αλεξανδρούπολης στον εθνικό κορμό της Ελλάδος. Το κάλεσμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας.
Η δράση είναι εμπνευσμένη από την έκθεση «ΘΡΑΚΗ 19ος-20ος αιώνας. Ένα φωτογραφικό ψηφιδωτό» και σε προσκαλεί να μοιραστείς τις δικές σου ιστορίες σε μια αλληλεπίδραση διαδικτυακή.
Κάνε κλίκ ΕΔΩ ή ΕΔΩ και..
1) Διάλεξε ένα πρόσωπο που απεικονίζεται σε μια φωτογραφία από το αρχείο του ΕΜΘ, φαντάσου ότι είσαι αυτό το πρόσωπο και αφηγήσου μια στιγμή από τη ζωή του.
2) Ανέβασε μια δική σου φωτογραφία και διηγήσου την ιστορία της.
3) Σύνδεσε τη δική σου φωτογραφία με μια φωτογραφία του μουσείου που επέλεξες και δημιούργησε μια ιστορία με πρωταγωνιστές εσένα και το πρόσωπο της άλλης φωτογραφίας.
στείλε μας τις ιστορίες σου στο [email protected]
Έχεις την ελευθερία να επιλέξεις ένα από τα παραπάνω ή και όλα! Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη, γιατί μια φωτογραφία «χίλιες» δικές σου λέξεις.
Η δράση αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό της Ελλάδος.
*Όσες ιστορίες εμπνέονται από το φωτογραφικό αρχείο του ΕΜΘ αποτελούν προϊόντα δημιουργικής γραφής και μυθοπλασίας. Σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχούν σε πραγματικά γεγονότα που έχουν να κάνουν με τα άτομα που απεικονίζονται στη φωτογραφία. Παρέχοντας τις προσωπικές σας ιστορίες και το φωτογραφικό υλικό, συμφωνείτε και συναινείτε στη συλλογή, τη μεταβίβαση, τη χρήση και τη γνωστοποίησή τους από το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.