Την 3η Σεπτεμβρίου η Ορθόδοξη Εκκλησία  εορτάζει τη μνήμη του Αγίου ιερομάρτυρος Ανθίμου, επισκόπου Νικομηδείας, και κατ’ αυτήν την ημέρα άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος.

Φέτος, λόγω της συμμετοχής του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως στη Σύναξη των Ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου στην Κωνσταντινούπολη, που πραγματοποιήθηκε από την 1η έως και την 3η Σεπτεμβρίου, η ονομαστική εορτή του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως μετατέθηκε για την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018.

Το πρωί της Τρίτης 4 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου ο όρθρος και η Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του εορτάζοντος Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου και συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ωμίλησε προς το εκκλησίασμα ο Σεβ. Κοζάνης κ. Παύλος αναφερόμενος στον Άγιο Άνθιμο και αντιφώνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως ευχαριστώντας τον, καθώς και όλο το πλήρωμα της Επαρχίας του για τις ευχές και τις προσευχές τους.
Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν πλήθος κόσμου και οι άρχοντες της περιοχής. Μεταξύ αυτών ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας κ. Γεώργιος Καλαντζής, ο Περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης κ. Μέτιος, οι Βουλευτές Έβρου κ.κ. Ρίζος και Δημοσχάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πέτροβιτς, ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως κ. Λαμπάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Κουτούζος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Κούκουρας, ο Λιμενάρχης κ. Ψύρρας και άλλοι εκπρόσωποι των Αρχών.
Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία στο παρακείμενο Επισκοπείο ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως δέχθηκε τις ευχές των αρχόντων και του απλού λαού που συνέρρευσε για να του ευχηθεί. Επίσης, πολλοί εκ των Ιεραρχών της Βορείου Ελλάδος, διερχόμενοι και επιστρέφοντες στις Επαρχίες τους από την Κωνσταντινούπολη, σταμάτησαν στην πόλη μας και ευχήθηκαν διά ζώσης στον Σεβ. Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως.
Η προσέλευση για τις ευχές στον Σεβασμιωτατο συνεχίστηκε και το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης. Όσοι ευχήθηκαν στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως έλαβαν ως δώρο ένα μικρό ανάτυπο από πρόσφατη ομιλία του που εκδόθηκε πρόσφατα.
Να ευχηθούμε ο Άγιος Θεός, δια των πρεσβειών του Αγίου ιερομάρτυρος Ανθίμου, επισκόπου Νικομηδείας, να διαφυλάττει τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Άνθιμο “σώον, έντιμον, υγιή, μακροημερεύοντα και ορθοτομούντα τον λόγον της αληθείας“.
Προηγούμενο άρθροΗ Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα στο 1ο Φεστιβάλ του Συμβουλευτικού Κέντρου Αλεξανδρούπολης «Ο Φάρος της Ισότητας»
Επόμενο άρθροΚλιμάκια από Τομεάρχες-Βουλευτές της ΝΔ στον Έβρο