Εκδηλώσεις Μνήμης & Ιστορικής Γνώσης για τη Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού

Δημοσιεύτηκε στις: at 4 Απριλίου 2016
430 0

“6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1914 – ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΘΡΑΚΩΝ”

Εκδηλώσεις Μνήμης & Ιστορικής Γνώσης για τη Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού

epofe-ekdilosi

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 – ώρα 10:00 π.μ. – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (Μνημείο «Χατζή Αντώνη και Δόμνα Βισβίζη»)

Καλείστε όλοι να γίνετε κοινωνοί και αρωγοί στην ιστορικής σημασίας προσπάθεια ανάδειξης της άγνωστης αυτής πτυχής της ιστορίας των προγόνων μας που καταβάλει η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. και οι σύλλογοι–μέλη της για 2η συνεχόμενη χρονιά ως απόδοση ελάχιστου Φόρου Τιμής, με απώτερο στόχο την επίσημη θεσμοθέτηση και αναγνώριση από την πολιτεία.
Η απόφαση για την καθιέρωση σε πανελλήνια κλίμακα της 6ης Απριλίου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού εγκρίθηκε με σχετικό ψήφισμα στο 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών (Διδυμότειχο, Ιούνιος 2006).
Η επετειακή εκδήλωση μνήμης πραγματοποιείται με την υποστήριξη των:
Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, ΠΑΜΘ/Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, Δήμος Αλεξανδρούπολης, Διευθύνσεις Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Έβρου.

Την ίδια μέρα στις 8:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξ/πόλεως, ο Σύλλογος Ιστορικής Μνήμης και Μουσικής Παράδοσης «ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» πραγματοποιεί υπό την αιγίδα της ΕΠΟΦΕ επετειακή εκδήλωση με τίτλο “Θρακών Πάθη”.

Με τιμή,
Για το Δ.Σ. της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.

Δημήτρης Κελεμίδης
Πρόεδρος

Σχετικά άρθρα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του επιστημονικού συνεδρίου Καβάλας

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Νοεμβρίου 2017 0
ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το επιστημονικό συνέδριο περί την ιστορία…

Κρητική μουσική , τραγούδια και χορός , στη Γιορτή κρασιού Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Αυγούστου 2018 0
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η Κρητική βραδιά χθες στη Γιορτή κρασιού Αλεξανδρούπολης Οι επισκέπτες παρακολουθησαν τα χορευτικά από τον Σύλλογο Κρητών…