Εκδρομή στα Πομακοχώρια του Έβρου απο το Σωματείο Φίλων Εθνολογικού Μουσείου Θράκης

Δημοσιεύτηκε στις: at 28 Απριλίου 2017
468 0

Στα πλαίσια της επιδίωξης να γνωρίσουμε την περιοχή μας, τους ανθρώπους και τα δρώμενά τους, το Σωματείο Φίλων ΕΜΘ προτείνει μια ακόμα εκδρομή σε τόπους φυσικής και πολιτισμικής ομορφιάς του Έβρου. Συγκεκριμένα, μέσα από μια διαδρομή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς των βουνών της Αισύμης και περνώντας από τα εγκαταλελειμμένα ορεινά χωριά του δυτικού-νοτίου Έβρου, θα φτάσουμε στην Ρούσσα, όπου βρίσκεται ο αλεβίτικος τεκές του Σεγίτ Αλή Σουλτάν, ένα από τα σημαντικότερα κέντρα μπεκτασισμού στον κόσμο, και από εκεί στο Μικρό Δέρειο, όπου στις 6 Μαΐου γιορτάζεται με κουρμπάνι από τους μπεκτασήδες το Χιντρελέζ, η γιορτή του Αγίου Γεωργίου, σύμφωνα με το παλιό ημερολόγιο. Αφού πάρουμε μια γεύση από την γιορτή και το κουρμπάνι, θα ακολουθήσουμε τον δρόμο που κόβει οριζόντια τον νομό στο στενότερο σημείο του, από το Μικρό Δέρειο στην Μάνδρα, και από εκεί μέσω Σουφλίου θα επιστρέψουμε στην Αλεξανδρούπολη.

Σημείο εκκίνησης: Λεωφόρος Δημοκρατίας 305 (καφέ – ζαχαροπλαστείο «Θεόφιλος»).

Ωρα: 7:30 π.μ.

Δηλώσεις συμμετοχής: στο τηλέφωνο 2551036663 (γραμματεία μουσείου) και 6974793220 κ. Γιαννούλα Γκόγκου.

Τιμή συμμετοχής: 20 €

Από το Σωματείο Φίλων ΕΜΘ

Σχετικά άρθρα

Η Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Ημέρας ΑμεΑ του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης κ. Κορίνα Γκουτσίδου , στις «Πρωινές Αλχημείες»!

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Μαΐου 2018 0
Στις «Πρωινές Αλχημείες» με τους  Γιάννη Ναλμπάντη , Κοσμά Πανταζή και Κωνσταντίνα Φουτζιτζή, στο στούντιο του Maximum FM 93,6 φιλοξενήθηκε…

Ελβίρα Ταταρίδου: “Μετά από 2 Νομάρχες… 2 Περιφερειάρχες… και 2 Δημάρχους… χρειάστηκε ένας Λαμπάκης για γίνει η Δημοτική Πινακοθήκη στην Αλεξανδρούπολη”

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Απριλίου 2018 0
Ακούστε την Πρόεδρο του Θρακικού Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού κ. Ελβίρα Ταταρίδου σε όσα ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM…