Στα πλαίσια της επιδίωξης να γνωρίσουμε την περιοχή μας, τους ανθρώπους και τα δρώμενά τους, το Σωματείο Φίλων ΕΜΘ προτείνει μια ακόμα εκδρομή σε τόπους φυσικής και πολιτισμικής ομορφιάς του Έβρου. Συγκεκριμένα, μέσα από μια διαδρομή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς των βουνών της Αισύμης και περνώντας από τα εγκαταλελειμμένα ορεινά χωριά του δυτικού-νοτίου Έβρου, θα φτάσουμε στην Ρούσσα, όπου βρίσκεται ο αλεβίτικος τεκές του Σεγίτ Αλή Σουλτάν, ένα από τα σημαντικότερα κέντρα μπεκτασισμού στον κόσμο, και από εκεί στο Μικρό Δέρειο, όπου στις 6 Μαΐου γιορτάζεται με κουρμπάνι από τους μπεκτασήδες το Χιντρελέζ, η γιορτή του Αγίου Γεωργίου, σύμφωνα με το παλιό ημερολόγιο. Αφού πάρουμε μια γεύση από την γιορτή και το κουρμπάνι, θα ακολουθήσουμε τον δρόμο που κόβει οριζόντια τον νομό στο στενότερο σημείο του, από το Μικρό Δέρειο στην Μάνδρα, και από εκεί μέσω Σουφλίου θα επιστρέψουμε στην Αλεξανδρούπολη.

Σημείο εκκίνησης: Λεωφόρος Δημοκρατίας 305 (καφέ – ζαχαροπλαστείο «Θεόφιλος»).

Ωρα: 7:30 π.μ.

Δηλώσεις συμμετοχής: στο τηλέφωνο 2551036663 (γραμματεία μουσείου) και 6974793220 κ. Γιαννούλα Γκόγκου.

Τιμή συμμετοχής: 20 €

Από το Σωματείο Φίλων ΕΜΘ

Προηγούμενο άρθροΙΣΤΟΡΙΚΗ ΙΧΝΗΛΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΕΣ ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ (Γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)
Επόμενο άρθροΜε δύο νέα ρεκόρ του ΜΓΣ Εθνικού Αλεξανδρούπολης, ξεκίνησε η αγωνιστική χρονιά για την δρομέα του ΜΓΣ, Αριστέα Τσουκαλά