Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Ζώντας με την Επιληψία», διοργανώνει ο νεοσύστατος Σύλλογος Φίλων και Ασθενών με Επιληψία Θράκης, «Επισπεύδω», τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 και ώρα 19.00 στο Πνευματικό
Κέντρο της Ι. Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης.

Στοιχεία της νόσου θα παρουσιάσει η Ομ. Καθηγήτρια Νευρολογίας του Δ.Π.Θ., Χαριτωμένη Πιπερίδου, για την εκπαίδευση, εργασία και οδήγηση θα μιλήσει η Επ. Καθηγήτρια Νευρολογίας Δ.Π.Θ., Κατερίνα Τερζούδη, ενώ η Εργοθεραπεύτρια της Νευρολογικής Κλινικής του ΠΓΝΕ, Πηνελόπη Βλατινού, θα αναφερθεί στο σύνολο των
δραστηριοτήτων της καθημερινότητας.

Άτομα με επιληψία θα καταθέσουν τις προσωπικές τους εμπειρίες και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η επιληψία είναι μία χρόνια νόσος, η οποία αφορά όλες τις ηλικιακές ομάδες, έχει ποικίλη σημειολογία και έκβαση και επηρεάζει πολλές πτυχές της καθημερινότητας. Η συχνότητά της στο γενικό πληθυσμό υπολογίζεται σε 0.5-1%, συνεπώς αφορά σημαντικό ποσοστό ατόμων, είτε άμεσα, είτε έμμεσα.

Ο Σύλλογος Φίλων και Ασθενών με Επιληψία Θράκης «Επισπεύδω» έχει στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την επιληψία, την εξάλειψη των προκαταλήψεων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με επιληψία. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της ανάπτυξης της αλληλεγγύης και της συνεργασίας των μελών, της διοργάνωσης επιστημονικών και κοινωνικών εκδηλώσεων, και της επιμόρφωσης των ίδιων των ασθενών, των οικείων τους, του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, αλλά και των φορέων (εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας κ.ά).

Ο Σύλλογος Φίλων και Ασθενών με Επιληψία Θράκης «Επισπεύδω», ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2017 και έχει έδρα την Αλεξανδρούπολη. Το γραφείο του συλλόγου βρίσκεται στην Π. Ιωακείμ Καβύρη 6 (παλιά Γραμματεία Ιατρικής Σχολής) και λειτουργεί Τρίτη και Παρασκευή 10-12π.μ.

 

Η Πρόεδρος    Η Γραμματέας

Χ.Πιπερίδου     Π. Βλοτινού

Προηγούμενο άρθροΚλειστή η ιρλανδική διάβαση στο ρέμα “Ειρήνη” Μαΐστρου
Επόμενο άρθροΝότης Μαριάς: “Υπάρχει ευρωπαϊκή προσπάθεια για την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων αξιωματικών πριν το Πάσχα”