Επίθεση Γεωργιάδη-Δημοσχάκη κατά Καμμένου για το “ψαλίδι” μισθών και συντάξεων των ενστόλων

509 0

Ο κ. Γεωργιάδης μαζί με τον αναπληρωτή τομεάρχη Άμυνας, Αναστάσιο Δημοσχάκη επέρριψαν ευθύνες στον υπουργό Εθνικής Άμυνας για τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

 «Σε κάθε ευκαιρία, ο κ. Καμμένος διατυμπανίζει ότι “τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελούν προτεραιότητα” και ότι δεν θα υπάρξει “ούτε ένα ευρώ μείωση στις αποδοχές τους”. Ποια είναι, όμως, η ωμή πραγματικότητα;» λένε χαρακτηριστικά.

Όπως ισχυρίζονται οι κ.κ. Γεωργιάδης και Δημοσχάκης, «ο κ. Καμμένος επιτρέπει και αποδέχεται τη νομοθέτηση του υπουργείου Εργασίας (πρόσφατος νόμος Αχτσιόγλου, άρθρο 3), για μισθολογικά και συνταξιοδοτικά θέματα που αφορούν στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, δίχως προηγουμένως να έχει λάβει γνώση και να αντιδρά σχετικά. Δίνει, για ακόμη μια φορά, “βορά” στο υπουργείο Εργασίας τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, καθόσον γνωρίζει ότι το νέο μισθολόγιο σε συνδυασμό με τον πρόσφατο νόμο Αχτσιόγλου, επιφέρει μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τους, μέσω της αύξησης των ασφαλιστικών τους εισφορών, των λοιπών κρατήσεων και της θεσμοθέτησης της προσωπικής διαφοράς ως μη συντάξιμης αποδοχής».

Προσθέτουν ακόμη ότι ο κ. Καμμένος «επιτείνει την αβεβαιότητα και ανασφάλειά τους, καθώς δεν έχει υλοποιήσει ακόμη το ισχύον, από 1η Ιανουαρίου 2017, νέο μισθολόγιο, καθυστερώντας την έκδοση κανονιστικών πράξεων. Ανικανότητα, αναποτελεσματικότητα ή κοροϊδία; Τελικά, το μόνο που ενδιαφέρει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας είναι η καρέκλα του».

Πηγή: enikonomia.gr

Σχετικά άρθρα

Με λαμπρότητα και επισημότητα ο εορτασμός του Αγίου Βασιλείου και η πρώτη του νέου έτους , στην Αλεξανδρούπολη (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Ιανουαρίου 2020 0
Η εορτή του Αγίου Βασιλείου και η πρώτη του νέου έτους 2020 εορτάστηκαν και φέτος με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια στον…

KKE: “Στα πλαίσια της συμφωνίας μετανάστευσης & ασύλου… Ε.Ε. και Kυβέρνηση μετατρέπουν της χώρας σε μια απέραντη φυλακή μεταναστών και προσφύγων”

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Απριλίου 2021 0
H ΤΕ ΕΒΡΟΥ KKE για τις πρόσφατες εξελίξεις με την επέκταση του ΚΥΤ Έβρου Καθημερινά, το τελευταίο διάστημα, αναρτώνται στη…