Το Κέντρο Ημέρας Αυτιστικών Ατόμων στο Δωρικό της Αλεξανδρούπολης, επισκέφθηκαν ο επικεφαλής και στελέχη της δημοτικής παράταξης “ΑΝΑ.Σ.Α”. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Έβρου “Άγιος Βασίλειος”, η κ. Λίτσα Μαυρίδου.

Το κέντρο θυμίζουμε πως κτίσθηκε από δωρεές φορέων και κυρίως ιδιωτών με πρωτοβουλία του Συλλόγου, σε οικόπεδο που είχε προσφέρει ο πρώην δήμος Τραϊανούπολης.

Στη συζήτηση που έγινε αναδείχθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο Σύλλογος και το Κέντρο. Το κυριότερο αίτημα που έχουν προς τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, είναι η συνδρομή του για την διαμόρφωση του αύλειου χώρου που θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικός για την λειτουργία του κέντρου, κάτι που θα ζητηθεί και εγγράφως το επόμενο διάστημα. Οικονομικής φύσεως θέματα καθώς το ζήτημα της οδοντιατρικής περίθαλψης των αυτιστικών ατόμων, είναι μεταξύ των υπολοίπων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του συλλόγου. Στους άμεσους στόχους τους είναι και η δημιουργία ξενώνα ημερήσιας διαβίωσης στο ίδιο το οικόπεδο, έχοντας ήδη ολοκληρώσει τις σχετικές μελέτες.

Από πλευράς της παράταξης τονίστηκε η αμέριστη συμπαράσταση στις προσπάθειες του συλλόγου και της προέδρου Λίτσας Μαυρίδου.

Για αυτό και η επίσκεψή αυτή θα επαναληφθεί σύντομα και εντάσσεται στο πρόγραμμα επισκέψεων και περιοδειών της Δημοτικής παράταξης “ΑΝΑ.Σ.Α.” αλλά και στην ανάγκη συνεχούς επαφής και ενημέρωσης με τους φορείς, τους συλλόγους και φυσικά τους κατοίκους του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

“ΑΝΑ.Σ.Α.”

Προηγούμενο άρθροΠοιόν βουλευτή «έσφαξε με το βαμβάκι» ο Δευτεραίος;
Επόμενο άρθροΤρία μετάλλια για τους αθλητές του Φάρου Αλεξ/πολης στην Καβάλα!