Επίσκεψη του αν. Υπουργού Περιβάλλοντος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης

Δημοσιεύτηκε στις: at 13:24
507 0

Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης επισκέφθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα Νικήτα Φραγκισκάκη και είχε συσκέψεις με τη συμμετοχή και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο κ. Φάμελλος ενημερώθηκε για το εύρος των αρμοδιοτήτων τους και τα προβλήματα των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης και συζήτησε θέματα προστασίας, διαχείρισης και χρηματοδότησης των δράσεων στα δάση, με ιδιαίτερη έμφαση στον προγραμματισμό της ανάρτησης των δασικών χαρτών, ενώ έδωσε οδηγίες για τον κατά χώρο και χρόνο προγραμματισμό των έργων για την αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων στην Θάσο συνολικής χρηματοδότησης 4,15 εκατομμυρίων ευρώ.

Ενημερώθηκε, επίσης, για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιούν  οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης (LIFEGENMON, SEEMLA, LIFEFORESMT,WETAID) καθώς και τις νέες προτάσεις που έχουν υποβληθεί στα τρέχοντα Ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Λαϊκή Συσπείρωση Σουφλίου: ” ΟΧΙ στον αποχαρακτηρισμό τμήματος NATURA Εθνικού Πάρκου Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου

Δημοσιεύτηκε από: - 31 Ιουλίου 2020 0
Με παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτράπηκε η λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουφλίου (29/7/20) για τον αποχαρακτηρισμό έκτασης…

Επίσκεψη του Αναπληρωτή Γ.Γ. Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτου Φιλιππάκου στην περιοχή του Έβρου

Δημοσιεύτηκε από: - 29 Σεπτεμβρίου 2015 0
Επισκέφθηκε τις τοπικές αστυνομικές Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης και το ΚΕ.Π.Υ. Φυλακίου και ενημερώθηκε για το έργο τους στην αντιμετώπιση και…