Επίσκεψη του φιλοζωικού σωματείου ΚΙΒΩΤΟΣ Αλεξανδρούπολης στο 3 Δημοτικό Σχολείο Φερών

684 0

To φιλοζωικό σωματείο ΚΙΒΩΤΟΣ Αλεξανδρούπολης πραγματοποιησε επίσκεψη ενημέρωσης στο 3 Δημοτικό Σχολείο Φερών έπειτα από συνεννόηση με την διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φερών, κ. Αντωνία Τερζή και τηw δασκάλαw της Β’ τάξης κ. Ιωαννίδου Ελένη.

Όπως αναφέρει η κ. Ιωαννίδου

Στόχος ήταν να ενημερωθούν όσοι περισσότεροι μαθητές γίνεται για την κατάσταση που επικρατεί με τα αδέσποτα στην πόλης μας, να ενισχυθεί η φιλοζωική κουλτούρα στα παιδιά και να δημιουργήσουμε μια βάση για την ανάπτυξη του ζωοφιλικού αισθήματος.

Το σχολείο είναι ο παράγοντας εκείνος που θα συνδράμει ώστε οι μελλοντικοί πολίτες αυτής της χώρας να χτίσουν μια ζωοφιλική συνείδηση με σεβασμό στη φύση και σε όλα τα έμψυχα όντα.

Μετά την εφαρμογή του προγράμματος: «ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ» στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης ζώνης, οι μαθητές της Β’ τάξης, ενημερώθηκαν από τον εκπαιδευτή κ. Μπάμπη Κουκουζέλη πώς να ευαισθητοποιηθούν απέναντι στα ζώα και ιδιαίτερα τα αδέσποτα ζώα, προστατεύοντας ταυτόχρονα την προσωπική τους υγεία και ακεραιότητα.

Ο πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου ΚΙΒΩΤΟΣ τόνισε στα παιδιά τη σπουδαιότητα της φιλοζωικής δράσης.

Την ενημέρωση την παρακολούθησαν και τα πρωτάκια του σχολείου μας με μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώνοντας την αγάπη τους στους τετράποδους φίλους που μας επισκέφτηκαν.

Εμείς σας ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε να συνεχίσετε το έργο σας με την ίδια αγάπη και τον ίδιο ενθουσιασμό. αναφερει 

Σχετικά άρθρα

Ανδρέας Αμανατίδης: “Μετά τις 21:00, στην πλατεία του Φάρου Αλεξανδρούπολης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρατηρήσει τον ουρανό, και τα διάφορα ουράνια σώματα, με την χρήση τηλεσκοπίων του Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης”

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Απριλίου 2018 0
Ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης θα πραγματοποιήσει παρατήρηση με τηλεσκόπια, ανοιχτή για το κοινό. Η παρατήρηση διοργανώνεται με αφορμή την…

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» επισκεύασε χώρους του Καραθεοδώρειου Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Οκτωβρίου 2019 0
Ίσες ευκαιρίες στα παιδιά προσφέρει  η Ένωση «Μαζί για το Παιδί»  Από την Αλεξανδρούπολη έως τα ακριτικά Δίκαια και τον…