Επιστολή Τοψίδη σε Γεωργιάδη για την στήριξη όλων των επιχειρήσεων και εργαζομένων

Δημοσιεύτηκε στις: at 22:45
399 0

Προς:                                                  

Κο Άδωνι Γεωργιάδη 

Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων    

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Οι μέχρι σήμερα ληφθείσες πρωτοβουλίες των συναρμοδίων υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και πράγματι περιορίζουν τις επιπτώσεις για τις τοπικές οικονομίες. Λαμβανομένων, όμως, υπόψη των εξελίξεων και των δευτερογενών συνεπειών και προβλημάτων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, είναι αναγκαίο να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα για τη στήριξη ΟΛΩΝ των επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές.

Όπως γνωρίζετε, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ακόμη και αυτές που παραμένουν σε λειτουργία, βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωπες με μειωμένους έως μηδενικούς τζίρους, γεγονός το οποίο μπορεί να καταδειχθεί με πολλούς τρόπους. Καθημερινά, γινόμαστε αποδέκτες βροχής διαμαρτυριών από επιχειρήσεις – μέλη μας, που κάνουν λόγο για τεράστιες απώλειες τζίρου και αδυναμία διατήρησης των θέσεων εργασίας.

Προτείνουμε λοιπόν να συμπεριληφθούν ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι ΚΑΔ στα ευεργετικά μέτρα της Κυβέρνησης και να αφορούν το σύνολο των ευεργετικών διατάξεων στο μέτρο και στο βαθμό που οι επιχειρήσεις πλήττονται. Οι επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι που σήμερα υπολειτουργούν, έχουν μηδενικά έσοδα, αφού μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας οι πολίτες παραμένουν στα σπίτια τους και η ζήτηση προϊόντων και υπηρεσιών είναι μηδενική.

Διαισθανόμαστε πλήρως την πρωτοφανή κατάσταση που καλείται να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση και το Υπουργείο σας, ωστόσο θα πρέπει η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που μόλις είχε αρχίσει να ανασυντάσσεται μετά από μια δεκαετή κρίση, να στηριχθεί άμεσα και έμπρακτα. 

Είμαστε βέβαιοι ότι στη δύσκολη αυτή συγκυρία θα ανταποκριθείτε θετικά στις παραπάνω προτάσεις και θα στηρίξετε το σύνολο των ελληνικών επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία. 

 

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΒΡΟΥ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ

 

Κοινοποίηση 

Κο Νικόλαο Παπαθανάση 

Υφυπουργό βιομηχανίας & Εμπορίου 

Κο Παναγιώτη Σταμπουλίδη 

Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή 

Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας 

Επιμελητήρια χώρας 

Σχετικά άρθρα

Συνέχιση των από κοινού προσπαθειών για την οριστική επίλυση του κτηριακού ζητήματος της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Σεπτεμβρίου 2020 0
Σήμερα 01 Σεπτεμβρίου 2020 αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, στα πλαίσια της διαρκούς συνεργασίας με…

13 χρόνια Μητροπολίτης Άνθιμος (Άρθρο του Αρχιμ. Ειρηναίου Λαφτσή – Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως)

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Οκτωβρίου 2017 0
«…παρακαλῶ νὰ προσευχηθεῖτε νὰ παραμείνω ταπεινὸς στὴν ἀμφίεση καὶ στοὺς τρόπους, νὰ ἱερουργῶ χωρὶς ἔπαρση, νὰ προΐσταμαι σὲ καλὰ ἔργα,…

Επίσκεψη του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή ΑΜΘ στον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου

Δημοσιεύτηκε από: - 31 Ιανουαρίου 2017 0
Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Υποστράτηγο…

Αναφορά στις καταστροφές της Σαμοθράκης από τον Ευρωβουλευτή κ. Γιώργο Γραμματικάκη

Δημοσιεύτηκε από: - 31 Ιανουαρίου 2018 0
Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του κόμματος «Το Ποτάμι», έγινε σημαντική παρέμβαση του Ευρωβουλευτή…