Επιστρεπτέα προκαταβολή: «Εγκεφαλικό» για τις επιχειρήσεις – Ζητείται επιστροφή της – Η ανακοίνωση του Συλλόγου Φοροτεχνικών – Λογιστών Αλεξανδρούπολης

Επιχειρήσεις, οι οποίες έλαβαν στήριξη μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής καλούνται τώρα να επιστρέψουν το ποσό, ολόκληρο και εντόκως, καθώς έπειτα απο ελέγχους που διενεργήθηκαν από την ΑΑΔΕ, φαίνεται πως δεν τηρήθηκαν ορισμένοι όροι.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Λογιστών – Φοροτεχνικών Αλεξανδρούπολης με την παρακάτω ανακοίνωση ενημερώνει ως εξής:

👉 Πολλές επιχειρήσεις έχουν ενημερωθεί από της 2/11/2022 για επιστροφή ποσών που είχαν λάβει κατά την περίοδο της πανδημίας ως βοήθεια για την αντιμετώπιση των δαπανών τους από τις αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας τους την περίοδο εκείνη (διακοπή εργασιών , τηλεργασία , τηλεκπαιδευση , TAKE AWAY ) .
Ο λόγος της απαίτησης της επιστροφής είναι ότι δεν ακολούθησαν τους όρους και τις προϋποθέσεις για την χρηματοδότηση όπως :
Α. Μη τήρησης του όρου της διατήρησης του προσωπικού ,
Β. Μη υποβολής δηλώσεων 2019-2020.
Γ. Μη υποβολής βεβαιωτικών (Υπεύθυνη Δήλωση, πιστοποιητικό φερεγγυότητας).
Ο έλεγχος για την τήρηση του όρου της «διατήρησης προσωπικού» πραγματοποιήθηκε αυτοματοποιημένα από το σύστημα της «ΕΡΓΑΝΗ» υπάρχουν πολλές περιπτώσεις αστοχίας. Να θυμίσουμε ακόμη ότι την περίοδο εκείνη τα λογιστικά γραφεία που στηρίζουν τις επιχειρήσεις όπως και τα λογιστήρια αυτών βρισκόταν σε μια φρενήρη περίοδο αποφάσεων από διάφορα υπουργεία χωρίς τις απαραίτητη ενημέρωση ή τις οδηγίες εφαρμογής οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις δεν υπήρξαν ποτέ.
Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να καλούνται να επιστρέψουν τα ποσά αυτά εξολοκλήρου και εντόκως έως την 30/11/2022 .
Ζητούμε την δυνατότητα υποβολής ένστασης όπου αυτό κάθε επιχείρηση θεωρεί ότι έχει γίνει λανθασμένος έλεγχος Την δυνατότητα ρύθμιση του επιτρεπόμενου ποσού όπου αυτό βεβαιωθεί για έως 96.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Προηγούμενο άρθροΠόσο επικίνδυνη είναι για την Ελλάδα η ΜΙΤ η οποία πλέον εκτελεί ένοπλες επιχειρήσεις εκτός συνόρων; (Άρθρο-ανάλυση του Αντιστράτηγου ε.α. Λάζαρου Καμπουρίδη)
Επόμενο άρθροΜενέλαος Μαλτέζος: Η στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας, είναι πρωταρχικό μέλημα απο ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος