Ημέρα Γιορτής της πολύτεκνης οικογένειας

Την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, κάθε χρόνο, οι πολύτεκνοι της χώρας μου γιορτάζουν τη μνήμη των προστατών των πολυτέκνων, των αγίων Τερεντίου και Νεονίλλης και των επτά τέκνων τους.

Η ζωή και το μέλλον του τόπου μας είναι τα παιδιά και την σημασία τους την καταλαβαίνουμε όλοι μας. Δεν αρκεί μόνο να υπάρχει η νιότη στην κοινωνία, αλλά η κοινωνία πρέπει να δημιουργεί τις προϋποθέσεις έτσι ώστε η νιότη να μένει στη χώρα μας, να εργάζεται αξιοπρεπώς, να συνεισφέρει στην κοινωνική και οικονομική πρόοδο.

Σήμερα η ελληνική οικογένεια βιώνει τις συνέπειες από τη μεγάλη ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και το αυξημένο κόστος στέγασης. Οι πολύτεκνες οικογένειες είναι σαφές ότι δυσκολεύονται πολύ περισσότερο και απαιτείται ιδιαίτερη στήριξη.

Η στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας, είναι πρωταρχικό μέλημα απο ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και του δημογραφικού προβλήματος, πρέπει :

Να αντιμετωπιστεί με συγκεκριμένες πολιτικές που θα ενταχθούν σε εθνικό σχεδιασμό και όχι με πολιτικά πυροτεχνήματα.

Να γίνει αντικείμενο διαλόγου και συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων, ώστε ανεξάρτητα από αλλαγές κυβερνήσεων, να υλοποιηθούν μακροπρόθεσμες πολιτικές που θα παράγουν απτά αποτελέσματα.

Προηγούμενο άρθροΕπιστρεπτέα προκαταβολή: «Εγκεφαλικό» για τις επιχειρήσεις – Ζητείται επιστροφή της – Η ανακοίνωση του Συλλόγου Φοροτεχνικών – Λογιστών Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΝίκος Καρδούλας: Βουλευτές που εκλέγονται στο Έβρο με την απλή και την ενισχυμένη αναλογική