Επιτροπή Ειρήνης: “Ο λαός της Αλεξανδρούπολης να μην αφήσει την πόλη και το λιμάνι μας να γίνει υποδομή πολέμου και επεμβάσεων”

Δημοσιεύτηκε στις: at 9:24 πμ
337 0

Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης αναφέρει:

Ούτε δύο εβδομάδες δεν πέρασαν από την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ και δυστυχώς επιβεβαιώνεται πως υπάρχει μια «κρυφή ατζέντα» εκτός από αυτά που ανακοινώθηκαν που συμφωνήθηκε και ήδη υλοποιείται.

Ο Αμερικάνος πρέσβης Τζέφρι Παιατ, γνωστός πια της Αλεξανδρούπολης, καθώς τους τελευταίους μήνες επισκέπτεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα την πόλη, ανακοίνωσε περιχαρής την δημιουργία στρατιωτικής ΝΑΤΟικής βάσης ελικοπτέρων, επιβεβαιώνοντας την ανησυχία της Επιτροπής Ειρήνης και των ταξικών φορέων. Διέψευσε ταυτόχρονα τοπικούς και μη άρχοντες οι οποίοι κόπτονταν να πείσουν πως τυχαία η άσκηση «Noble Jump» περιέλαβε στο σχεδιασμό της το λιμάνι, αλλά και πως το περιστατικό με τα ελικόπτερα στις 25 Οκτώβρη ήταν μεμονωμένο. Η μεταφορά νατοϊκών ελικοπτέρων, η αποσυναρμολόγηση τους στην περιοχή του λιμανιού, η χρησιμοποίηση υποδομών, προσωπικού, η στήριξη με κάθε μέσο αυτής της αποστολής αποδεικνύει πως η κυβέρνηση και με τη στήριξη και άλλων κομμάτων που πίνουν νερό στο όνομα των ΝΑΤΟϊκών φονιάδων, μας εμπλέκουν άμεσα σε επικίνδυνους σχεδιασμούς. Άλλωστε το είπε ο ίδιος ο Αμερικάνικος  Στρατός σε ευχαριστήρια ανακοίνωση που εξέδωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευχαριστώντας την υποστήριξη των Ελληνικών Αρχών (Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Λιμενικό και τον Λιμενάρχη Αλεξανδρούπολης) για την υποστήριξη τους κατά την παραμονή μελών της μονάδας UH-60 Blackhawk και άλλων αξιωματούχων στην Αλεξανδρούπολη. Αναφέρεται μάλιστα ότι ήταν χαρά των παραπάνω στελεχών να περάσουν χρόνο στην Ελλάδα ενώ τονίζεται ότι η όλη επιχείρηση ήταν ένα άριστο παράδειγμα συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας, μεταξύ Η.Π.Α – Ελλάδας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τις πλάτες των άλλων κομμάτων του ευρωΝΑΤΟικού μονόδρομου, εκθέτει τον ελληνικό λαό και τους γειτονικούς λαούς σε θανάσιμους κινδύνους.

Η γεωστρατηγίκη αναβάθμιση της χώρας πάει χέρι –χέρι με τη μετατροπή της σε ΝΑΤΟικο ορμητήριο και δεν πρέπει να καθησυχάζει τον Ελληνικό λαό αλλά αντίθετα να τον ανησυχεί. Τα περί “σταθερότητας”, “ασφάλειας”, “ειρήνης” κλπ. είναι προπέτασμα καπνού για να καμουφλάρουν τον κίνδυνο από την περαιτέρω εμπλοκή της χώρας.

Ο λαός της Αλεξανδρούπολης να μην αφήσει την πόλη και το λιμάνι μας να γίνει υποδομή πολέμου και επεμβάσεων.

Η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης καλεί σωματεία, φορείς, αλλά και κάθε ριζοσπάστη, κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να αγωνιστεί ώστε η Αλεξανδρούπολη και το λιμάνι να μην μετατραπούν σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο και βάση για τους φονιάδες των λαών.

Όλοι στην συγκέντρωση

στις 7/11/2017 μπροστά από το Δημαρχείο στις 18:00.

Σχετικά άρθρα

Κλειστά αύριο τα σχολεία στους Δημους: Ορεστιάδας-Διδυμοτείχου-Σουφλίου

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Φεβρουαρίου 2018 0
Τα σχολεία αύριο 27 Φεβρουάριου 2018 θα είναι: Στο Δήμο Ορεστιάδας: ΚΛΕΙΣΤΑ Στο Δήμο Διδυμοτείχου: ΚΛΕΙΣΤΑ Στο Δήμο Σουφλίου ΚΛΕΙΣΤΑ Στο Δήμο Αλεξανδρούπολης…

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Ανδρέα Νεφελούδη στον Έβρο

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Μαΐου 2017 0
Την Αλεξανδρούπολη επισκέφτηκε την Τρίτη 9 Μαΐου 2017 , ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Απασχόλησης κ. Ανδρέας Νεφελούδης Ο κ. κ. Νεφελούδης επισκέφτηκε το ΣΕΠΕ…

Περιοδεία Λαϊκής Συσπείρωσης σε Κολυμβητήριο ΤΟΜΥ και την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Μαρτίου 2019 0
Την Παρασκευή 22/3/19 κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Σάββα Δευτεραίο επισκέφθηκε το Κολυμβητήριο, την Τοπική Μονάδα…

Κελέτσης σε Χρυσοχοίδη: «Οι άνθρωποι με καταγωγή από τον Έβρο, που το επιθυμούν, να μπορούν να έρθουν μέσω ενίσχυσης και μοριοδότησης τους» – «Θα ενισχυθεί και δημογραφικά ο Έβρος»

Δημοσιεύτηκε από: - 4 Αυγούστου 2019 0
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Στον Έβρο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης του μεταναστευτικού και…