Η “ΑΝΑ.Σ.Α” για την γραμμή Λαύριο-Λήμνος-Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε στις: at 16 Μαΐου 2016
325 0

Μια δυσάρεστη εξέλιξη της τελευταίας στιγμής θέτει σε κίνδυνο την δρομολογιακή γραμμή Λαύριο-Λήμνος-Σαμοθράκη (με υποχρεωτική προσέγγιση στην Αλεξανδρούπολη), για την εκτέλεση ενός δρομολογίου την εβδομάδα κατά την θερινή περίοδο (13 Ιουνίου 2016 έως τις 4 Σεπεμβρίου 2016).
Μετά από πολλούς μήνες προσπαθειών του Δήμου Σαμοθράκης, των βουλευτών του νομού αλλά  και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, υποδεχτήκαμε με ικανοποίηση την  θετική απόφαση της προκηρύξης της ανάθεσης του έργου της γραμμής από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής.

Δυστυχώς όμως, όπως πληροφορηθήκαμε, η μοναδική συμμετοχή στο διαγωνισμό απορρίφθηκε από την αρμόδια επιτροπή του Υ.ΝΑ.Ν.Π., με την αιτιολογία ότι το προσφερόμενο πλοίο δεν δύναται να εκτελέσει τη συγκεκριμένη δρομολογιακή γραμμή σύμφωνα με το κατατεθέν Πιστοποιητικό Ασφαλείας του και παρόλο που το ίδιο το πλοίο επί σειρά ετών ήταν δρομολογημένο στην γραμμή Σαμοθράκης – Λαυρίου.
Η πλοιοκτήτρια εταιρεία αναφέρεται σε κωλυσιεργία και γραφειοκρατία των αρμόδιων Υπηρεσιών, παραθέτοντας ολα εκείνα τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το Ε/Γ – Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ εξακολουθεί να διαθέτει όλα τα προσόντα και να καλύπτει όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές για την εκτέλεση κάθε δρομολογιακής γραμμής.

Με γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών και την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, αν πράγματι το αποτέλεσμα αυτό δύναται να “θεραπευθεί” και αφορά γραφειοκρατικούς και μόνο λόγους, καλούμε κάθε εμπλεκόμενο φορέα να ενεργήσει άμεσα, έτσι ώστε να ληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες με σκοπό την διευθέτηση του προβλήματος μια και η σύνδεση αυτή πρόκειται να συμβάλλει ιδιαίτερα στην οικονομική ανάπτυξη όλης της περιοχής.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
“ΑΝΑ.Σ.Α.”

Σχετικά άρθρα

Σύσκεψη του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με στελέχη της Εγνατίας Οδού και της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας για την απαγόρευση της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στο περιφερειακό οδικό δίκτυο

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Ιουνίου 2017 0
Σύσκεψη πραγματοποίησε στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με στελέχη της Εγνατίας Οδού, της Αστυνομικής…

Αρχίζει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Μαρτίου 2019 0
Την Παρασκευή 28/3/2019 αρχίζει το πρόγραμμα εκπαίδευσης στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση του ιατρικού, νοσηλευτικού και παραιατρικού προσωπικού του Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης. Η εκπαίδευση…