Η “ΑΝΑ.Σ.Α” για την γραμμή Λαύριο-Λήμνος-Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε στις: at 16 Μαΐου 2016
412 0

Μια δυσάρεστη εξέλιξη της τελευταίας στιγμής θέτει σε κίνδυνο την δρομολογιακή γραμμή Λαύριο-Λήμνος-Σαμοθράκη (με υποχρεωτική προσέγγιση στην Αλεξανδρούπολη), για την εκτέλεση ενός δρομολογίου την εβδομάδα κατά την θερινή περίοδο (13 Ιουνίου 2016 έως τις 4 Σεπεμβρίου 2016).
Μετά από πολλούς μήνες προσπαθειών του Δήμου Σαμοθράκης, των βουλευτών του νομού αλλά  και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, υποδεχτήκαμε με ικανοποίηση την  θετική απόφαση της προκηρύξης της ανάθεσης του έργου της γραμμής από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής.

Δυστυχώς όμως, όπως πληροφορηθήκαμε, η μοναδική συμμετοχή στο διαγωνισμό απορρίφθηκε από την αρμόδια επιτροπή του Υ.ΝΑ.Ν.Π., με την αιτιολογία ότι το προσφερόμενο πλοίο δεν δύναται να εκτελέσει τη συγκεκριμένη δρομολογιακή γραμμή σύμφωνα με το κατατεθέν Πιστοποιητικό Ασφαλείας του και παρόλο που το ίδιο το πλοίο επί σειρά ετών ήταν δρομολογημένο στην γραμμή Σαμοθράκης – Λαυρίου.
Η πλοιοκτήτρια εταιρεία αναφέρεται σε κωλυσιεργία και γραφειοκρατία των αρμόδιων Υπηρεσιών, παραθέτοντας ολα εκείνα τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το Ε/Γ – Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ εξακολουθεί να διαθέτει όλα τα προσόντα και να καλύπτει όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές για την εκτέλεση κάθε δρομολογιακής γραμμής.

Με γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών και την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, αν πράγματι το αποτέλεσμα αυτό δύναται να “θεραπευθεί” και αφορά γραφειοκρατικούς και μόνο λόγους, καλούμε κάθε εμπλεκόμενο φορέα να ενεργήσει άμεσα, έτσι ώστε να ληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες με σκοπό την διευθέτηση του προβλήματος μια και η σύνδεση αυτή πρόκειται να συμβάλλει ιδιαίτερα στην οικονομική ανάπτυξη όλης της περιοχής.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
“ΑΝΑ.Σ.Α.”

Σχετικά άρθρα

Καΐσας-Γκαρά-Ρίζος προς Δημοσχακη: “Πρώτα καταψηφίζουμε στη Βουλή, αλλά μετά στα Δελτία Τύπου «έγινε κατόπιν ενεργειών μου»”

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Ιανουαρίου 2018 0
Κοινό Δελτίο Τύπου των 3 βουλευτών Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτα καταψηφίζουμε στη Βουλή, αλλά μετά στα Δελτία Τύπου «έγινε κατόπιν…

Επιμελητήριο Έβρου: “Μικρή” και “Άδικη” η Αναστολή Καταβολής Ληξιπροθέσμων Οφειλών

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Φεβρουαρίου 2017 0
Έπειτα από απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, σε συνέχεια της επιστολής του Επιμελητηρίου Έβρου, εκδόθηκε απόφαση για προσωρινή αναστολή ληξιπρόθεσμων οφειλών…

Στα επείγοντα 2 άτομα που κινδύνεψαν να πνιγούν σε παραλίες της Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Αυγούστου 2016 0
Στα επείγοντα του Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης οδηγήθηκαν 2 άτομα που κινδύνεψαν με πνιγμό σήμερα Δευτέρα. Πρόκειται μάλιστα για δυο ξεχωριστές περιπτώσεις…