Ο Ρώσο Ουκρανικός πόλεμος μέσα από την πολυδιάστατη αρνητική πλευρά των καταστρεπτικών συνεπειών του, δυστυχώς έχει διχάσει την κοινή γνώμη των Ελλήνων  πολιτών. Στην δημοκρατία ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψη. Δικαίωμα του εάν θέλει να είναι με την Ρωσία ή με την Ουκρανία ή με κανένα. Δικαίωμα του να έχει την οποιαδήποτε ιδεολογική και πολιτική του ταυτότητα. Δικαίωμα και η ιδεοληψία του καθενός.   Όμως αυτό που δεν  μπορεί να δικαιολογηθεί είναι οι  λαϊκιστικές και οι μηδενιστικές απόψεις που απαξιώνουν συστηματικά και μειώνουν την ίδια την Πατρίδας μας.

Όχι μόνο στα ΜΜΕ αλλά και στα social media εμφανίζονται  επώνυμα άτομα που φέρονται κατά της πατρίδας μας ευτελίζοντας την ένδοξη ιστορία μας, την αξία των θεσμών των  Ένοπλων Δυνάμεων, την περίοπτη διεθνή θέση της χώρας, προκειμένου να δικαιολογήσουν προσωπικές θέσεις και καταστάσεις. Κατά τον τρόπο αυτό η Ελλάδα βάλλεται εκ των έσω στα πλαίσια της υψηλής ρητορικής της δημαγωγίας, αρνητικής κριτικής χωρίς αιτία, απευθύνοντας υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για την Πατρίδα.

Πολλοί από τους οπαδούς του μηδενισμού ή του νιχιλισμού αποτελούν καχύποπτους εθνομηδενιστές  που ψάχνουν για προδότες, ψάχνουν για μειοδότες, ψάχνουν για συνωμοσίες, ψάχνουν τις πιο απαξιωτικές λέξεις να  αποδώσουν ακόμα και δημόσια στην χώρα μας. Απορρίπτουν και αποδοκιμάζουν τα πάντα με ολοκληρωτική άρνηση των αξιών.  Νομίζουν ότι με πομπώδεις αρνητικές απόψεις για την χώρα  θα κάνουν εντύπωση προσωπική, bad news good news, αδιαφορώντας για την επίδραση που έχουν στην κοινωνία μας και κυρίως την νέα γενιά μας. Δεν γνωρίζει ο μηδενιστής ότι έτσι δεν μηδενίζει την πατρίδα του αλλά ο ίδιος αυτομηδενίζεται καθώς ακολουθεί πρακτικές παλιές πολλών δεκαετιών πίσω που είχαν σχέση με την διαπλοκή, το προσωπικό συμφέρον, τον πλάγιο τρόπο, την αρπαχτή, την μίζα, την αδικία, την αναξιοκρατία.

Ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων του καθενός, η χώρα μας ανήκει στην 32η θέση της παγκόσμιας κατάταξης στα αναπτυγμένα ευρωπαϊκά κράτη σύμφωνα  με τον Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης. (ΔΑΑ), (Human Development Index, HDI).

https://hdr.undp.org/en/content/latest-human-development-index-ranking

Η Ελλάδα μας παρά την 12ετή οικονομική κρίση των μνημονίων και της πανδημίας διαθέτει πανίσχυρες Ένοπλες Δυνάμεις με ισχυρή αποτρεπτική ισχύ, 1η σε αμυντικές δαπάνες στις χώρες του ΝΑΤΟ με 3,82 του ΑΕΠ για το 2021, συμμαχίες που αυξάνουν την ισχύ της και την ασφάλειά της ως μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Είμαστε υπέρ των Ελληνικών συμφερόντων, ΕΊΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

Προηγούμενο άρθρο1oς στον κόσμο ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης στα 50μ. Ελεύθερο
Επόμενο άρθροΣιωπηλή πορεία για την κοινωνική ευαισθητοποίηση ενάντια στην έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες στην Αλεξανδρούπολη!