Σιωπηλή πορεία για την κοινωνική ευαισθητοποίηση ενάντια στην έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες στην Αλεξανδρούπολη!

Ο μόνος αποδεκτός αριθμός γυναικοκτονιών είναι το μηδέν! Καμία άλλη Τζεβριέ!

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, άτομα που στέκονται, μπαλόνι, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "OXI ΣΤΗΝ A 4 ΕΜΦΥΛΗ A BIA EI! ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ"

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 12 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, άτομα που στέκονται, μνημείο και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 13 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 14 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Με ενσυναίσθηση και μηδενική ανοχή στην ενδοοικογενειακή βία και παρατηρώντας μέσα από μαζικές δημοσιοποιήσεις τα γεγονότα έμφυλης βίας, τις γυναικοκτονίες, την εμφάνιση του κινήματος #MeToo στη χώρα μας δεν μένουμε αδιάφοροι και αμέτοχοι. Δεν θα επιτρέψουμε στις δύσκολες παγκόσμιες κοινωνικές συνθήκες να γίνουν πεδίο άνθισης του κακού. Φέτος όχι μόνον γιορτές γυναικών. Θυμόμαστε τις 17 Γυναίκες που έλειψαν το 2021.  με  την οργάνωση Πορείας πολιτών ανά ένας με απόσταση ενός μέτρου σε μια γραμμή ανθρώπων  στο κίνημα  που  ως Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας,  Αθλητισμού & Εθελοντισμού Δήμου Αλεξανδρούπολης αρχίσαμε για ένα 2022 απαλλαγμένο από έμφυλη βία και αποτροπιαστικές πράξεις ντροπής. Ο μόνος αποδεκτός αριθμός γυναικοκτονιών είναι το ΜΗΔΕΝ. Καμία  άλλη Τζεβριέ!

ΟΛΟΙ έχουμε ευθύνη να κρατήσουμε μηδενικό τον αριθμό για το 2022, γι’ αυτό ΜΙΛΑ!
ΟΛΟΙ οφείλουμε να καταγγέλουμε τη Βία από τα πρώτα σημάδια, γι’ αυτό ΜΙΛΑ!
ΟΛΟΙ -όταν σιωπούμε- είμαστε μέρος μιάς κοινωνίας που εκθέτει από σήμερα τα παιδιά της σε κίνδυνο, γι’ αυτό ΜΙΛΑ!

Η αναγκαιότητα εντατικοποίησης της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας αναφορικά με το ζήτημα της έμφυλης βίας, τώρα περισσότερο από ποτέ μας οδηγεί στη διοργάνωση ανοιχτής σιωπηλής πορείας πολιτών στο κέντρο της πόλης.

Οργάνωση: Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας –Παιδείας- Αθλητισμού, Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας & Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Αλεξανδρούπολης σε συνδιοργάνωση με τους φορείς: Ενωση Γυναικών Ελλάδος παράρτημα Αλεξανδρούπολης, Σύλλογος Κυριών & Δεσποινίδων Αλεξανδρούπολης, Φιλανθρωπικός Σύλλογος ΜΕΡΙΜΝΑ Αλεξανδρούπολης, Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, Θυγατέρες της Πηνελόπης Αλεξανδρούπολης/τμήμα Ευρυδίκη D427

Ενημερώνουμε ότι όλοι οι πολίτες που θέλουν να δώσουν ένα μήνυμα ενάντια στη βία κατά των γυναικών είναι ευπρόσδεκτοι  να συμμετέχουν

#ΚΑΜΙΑ_ΝΑ_ΜΗ_ΛΕΙΨΕΙ
#ΜΗΔΕΝ _ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΕΣ
#ΓΙ_ΑΥΤΟ_ΜΙΛΑ!

Προηγούμενο άρθροΗ ΕΛΛΑΔΑ ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩΘΕΝ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΩΝ (γράφει ο Κούσαντας Κωνσταντίνος – Αντιστράτηγος ε.α.)
Επόμενο άρθροΝέος Διοικητής της 12ης Μεραρχίας ο Υποστράτηγος Παναγιώτης Καβιδόπουλος