Η θέση της Γραμματείας της Π.Σ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Α.Μ.Θ για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Δημοσιεύτηκε στις: at 10:59
470 0

Η Γραμματεία της  Π.Σ.Ε  Α.Μ.Θ, μετά  από διεξοδική συζήτηση για  την κατάσταση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, καταθέτουμε  τον προβληματισμό  και την αγωνία μας, γιατί εδώ και καιρό γινόμαστε μάρτυρες διασποράς φημών και σεναρίων, συχνά αντικρουόμενων μεταξύ τους, σχετικά με το μέλλον και την προοπτική και βιωσιμότητα των εργοστασίων της ΕΒΖ.

Δημοσιεύματα του τύπου αναφέρουν πως επιδιώκεται από τη Διοίκηση της ΕΒΖ το κλείσιμο του εργοστασίου ζάχαρης στην Ορεστιάδα και μάλιστα σε μια κατεύθυνση εγκατάλειψης της παραγωγικής δραστηριότητας και περιορισμό της ΕΒΖ σε εμπορικές δραστηριότητες.

Η διάχυση όλων αυτών των ”ειδήσεων” καθώς και η σοβαρή καθυστέρηση πληρωμών , δεν συντελούν σε κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ της εταιρείας, των τευτλοπαραγωγών των λοιπών συναλλασσόμενων και των  εργαζομένων.

    Από την άλλη υπάρχει η ρητή δέσμευση της κυβέρνησης για την συνέχιση της   προσπάθειας  για την  συνολική εξυγίανση  αναδιάρθρωση  και ανάταξη της βιομηχανίας, ενταγμένη στην συνολική προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Γνωρίζουμε καλά τα συσσωρευμένα προβλήματα της βιομηχανίας ζάχαρης που κληρονόμησε η Κυβέρνηση, τις εγκληματικές πρακτικές του παρελθόντος και την καταλήστευση της εταιρείας,   το ιδιότυπο ιδιοκτησιακό καθεστώς, που υπάρχει μετά την εκποίηση σε μια νύχτα της ΑΤΕ, καθώς και την αρνητική στάση της τράπεζας που επωφελήθηκε από την εξαγορά της.

Βρισκόμαστε στο όριο, αν δεν το έχουμε ήδη ξεπεράσει,  της έναρξης της νέας καλλιεργητικής περιόδου και ακόμα δεν γνωρίζει κανείς τι θα γίνει.

Είτε θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες η τευτλοκαλλιέργεια στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης είτε, χωρίς να υπάρχει επαρκής πρώτη ύλη, το εργοστάσιο στην Ορεστιάδα θα οδηγηθεί δια της διολισθήσεως σε κλείσιμο, με σοβαρές οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις στην περιοχή μας.

Κατανοούμε τις δυσκολίες του εγχειρήματος που έχει αναλάβει η κυβέρνησή μας με την επαναλειτουργία των εργοστασίων της ΕΒΖ. Ζητάμε από την κυβέρνηση,  άμεσες ενέργειες. Εκφράζουμε, παράλληλα, την άρνησή μας να σιωπήσουμε μπροστά σε πιθανές καταστροφικές αποφάσεις που θα ληφθούν αυθαίρετα, χωρίς σχεδιασμό.

Η θέση μας ως ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ_Θ είναι να παραμείνει το εργοστάσιο της Ορεστιάδας σε λειτουργία με οποιοδήποτε καθεστώς είτε του σημερινού είτε με τη λύση του στρατηγικού επενδυτή είτε όποια άλλη, με παράλληλη εκπόνηση ενός σοβαρού σχεδίου ανασυγκρότησης του ομίλου της ΕΒΖ. Είναι γνωστές οι δυνατότητες της περιοχής να στηρίξει παραγωγικά την ΕΒΖ, όπως και η σημασία αυτής για την περιοχή μας.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ_Θ

Σχετικά άρθρα

Aιμοδοσία 2 μέρες πριν το Πάσχα

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Απριλίου 2021 0
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 25510-20478 6973080111 eaa1988@otenet.gr οδός Κύπρου παλαιά Δημαρχεία  27/04/2021 ~Καλό Πάσχα με καλή υγεία!   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Θερμή…

Όλες οι επιχειρήσεις που ανοίγουν τη Δευτέρα 1 Ιουνίου

Δημοσιεύτηκε από: - 31 Μαΐου 2020 0
Τις κατηγορίες επιχειρήσεων και επαγγελματικών δραστηριοτήτων που ανοίγουν και πάλι από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης. Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται πως…

Δημήτρης Ρίζος: «Η Κυβέρνηση υλοποιεί τη δέσμευσή της και προχωρά σε 15.000 μόνιμους διορισμούς στην Εκπαίδευση σε βάθος τριετίας, οι πρώτοι μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών εδώ και μια δεκαετία»

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Ιανουαρίου 2019 0
Αρχής γενομένης από το 2019 όπου θα προχωρήσουν οι 4.500 μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή, ενώ στην συνέχεια θα προχωρήσουν…