Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης σας προσκαλεί στην ομιλία του Ιωάννη Μαυρίκου, Νομικός, Διευθυντής του «Αρχείου Πανοράματος» με θέμα «Η ιδιαιτερότητα της Ελληνικής σκέψης» την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στις 20:00 στο καφέ του Μουσείου.

Το περιεχόμενο της διάλεξης αυτής, αφορά στην αναζήτηση και επισήμανση αυτού που διαφοροποιεί τον τρόπο λειτουργίας της ελληνικής σκέψης από την δυτική ή την ανατολική σκέψη, χωρίς αναφορές σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αλλά από τις απαρχές της έως σήμερα.
Δεν έχει σημασία η χρονική στιγμή αλλά ο τρόπος θεώρησης των πραγμάτων. Πρόκειται για μία συγκεκριμένη «ανάγνωση» των φαινομένων, κάτι που διαφοροποιεί την πρόσληψή τους και την αντίδραση σε αυτά· χωρίς αιχμές και μακριά από κάθε «ελληνολατρία» και σοβινιστικές αποστροφές.
Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Είσοδος ελεύθερη.

Ο Γιάννης Μαυρίκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958, Είναι απόφοιτος Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1977 εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα όπου αποχώρησε το 2012 ως υποδιευθυντής Διοικήσης. Παρακολούθησε σεμινάρια Φιλοσοφίας και Θρησκειολογίας, είναι μελετητής με επίκεντρο ενδιαφέροντος τον Δυτικό Μεσαιωνικό κόσμο. Από τον Ιούνιο 2014 είναι Διευθυντής του Ιστορικού Αρχείου της πολιτιστικής εταιρείας Πανόραμα.

 

Προηγούμενο άρθροΕθνικάρα για την πρόκριση !!!!!!!!
Επόμενο άρθροΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙ ΜΟΔΟΤΩΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ