Η “Κίνηση «μαστ»… για τον καρκίνο του μαστού” στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε στις: at 28 Ιουνίου 2016
478 0

Το πολύτιμο ταξίδι της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για την ενημέρωση και την πρόληψη του καρκίνου του Μαστού συνεχίζεται από την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016, στην Αλεξανδρούπολη με πρωτοβουλία του Δήμου Αλεξανδρούπολης, την αιγίδα της ΚΕΔΕ, την υποστήριξη του ΕΔΔΥΠΥΥ και την ευγενική χορηγία της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας, ELPEN.

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016. Η Αλεξανδρούπολη, η γενέτειρα του ιδρυτή και Προέδρου της ELPEN, της πρωτοπόρου Ελληνικής φαρμακευτικής βιομηχανίας, κ. Δημήτρη Πενταφράγκα, είναι ο 2ος σταθμός του ταξιδιού πρόληψης και ενημέρωσης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε) «Κίνηση «μαστ», για τον καρκίνο του μαστού».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου (Κ.Μ.Μ) της Ε.Α.Ε. θα πραγματοποιηθεί δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (άνεργες και ανασφάλιστες γυναίκες), στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, την Τετάρτη 29, Πέμπτη 30 Ιουνίου και Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016, από τις 08:00 το πρωί.

Παράλληλα, το απόγευμα της Τετάρτης 29 Ιουνίου, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης προσκαλεί την ιατροφαρμακευτική κοινότητα της πόλης σε εκδήλωση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, η οποία θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική χορηγία της ELPEN στο ξενοδοχείο ASTIR Αλεξανδρούπολης, στις 20:30,  παρουσία θεσμικών εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας.

Η σύμπραξη των τεσσάρων συντελεστών της καμπάνιας «Κίνηση «μαστ»… για τον καρκίνο του μαστού» υλοποιείται στη βάση του κρίσιμου επιστημονικού ρόλου της ΕΑΕ και της οργανωτικής στήριξης της ΚΕΔΕ και του ΕΔΔΥΠΠΥ.

Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμβολή της πρωτοπόρου Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας ELPEN, η οποία με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων προσφοράς της στην υγεία και τον συνάνθρωπο, χορηγεί τη δράση της ΕΑΕ, αναλαμβάνοντας την επισκευή και επαναλειτουργία της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου (ΚΜΜ) και στηρίζοντας την εκστρατεία «Κίνηση ‘Μαστ’ για τον καρκίνο του Μαστού!», που θα πραγματοποιηθεί σε έναν σημαντικό αριθμό πόλεων της ελληνικής περιφέρειας.

Πρόκειται για μια δράση ουσιαστικής κοινωνικής προσφοράς εκ μέρους της ELPEN, καθώς η χορηγός εταιρεία δεν παράγει, ούτε εμπορεύεται ογκολογικά φάρμακα.

Η πρωτοβουλία αυτή αποκτά πολλαπλάσια αξία, εάν αναλογιστεί κανείς, πως ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τη συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις Ελληνίδες σήμερα με τον αριθμό των νέων περιστατικών να υπολογίζεται στις 5.000 ετησίως. Πόσο μάλλον, όταν εν μέσω οικονομικής κρίσης έχει δυσχεράνει σημαντικά η πρόσβαση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού σε προληπτικές εξετάσεις, όπως είναι οι μαστογραφίες.

Περισσότερες πληροφορίες: Reputation Unique & Αλεξάνδρα Σκοπετέα, 215 5605211, 6937307771

Σχετικά άρθρα

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Η ψήφος των Ελλήνων του Εξωτερικού ετέθη στην Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού – Το συνέδριό της το καλοκαίρι του 2019 στον Έβρο!”

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Δεκεμβρίου 2017 0
Με το Προεδρείο της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (Πα.Δ.Ε.Ε.) στο πλαίσιο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς συναντήθηκε την…

Υπουργείο Ναυτιλίας: “Μόνο θεσμικά πρόσωπα επιβιβάστηκαν στο «Γαύδος» , για Σαμοθράκη”

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Ιανουαρίου 2019 0
H ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας: Σχετικά με δημοσιεύματα που υπονοούν ότι χρησιμοποιήθηκε σκάφος του λιμενικού για μετακίνηση μελών του ΣΥΡΙΖΑ…

Οδηγίες της Πυροσβεστικής για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Δεκεμβρίου 2018 0
Φωτιστικά -Χρησιμοποιείτε πάντα φωτιστικά και διακοσμητικά προϊόντα που φέρουν πιστοποίηση καταλληλότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. -Επιθεωρείτε τουλάχιστον μια φορά το χρόνο…