Το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, διοργάνωσε σε συνεργασία με το Διάζωμα, εκδήλωση για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, με κύριο ομιλητή τον Σταύρο Μπένο, ιδρυτικό μέλος και πρόεδρο του φορέα Διάζωμα, το απόγευμα της Τρίτη 28 Ιουνίου 2016 στο χώρο εκδηλώσεων του Ιστορικού Μουσείου.

Το Διάζωμα επιδιώκει την προστασία, τη συντήρηση -με την ανεύρεση των κατάλληλων πόρων-, την προβολή αλλά και την ένταξη στην καθημερινότητάς μας των αρχαίων θεάτρων, αυτού του κορυφαίου επιτεύγματος της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής και του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, εκεί ακριβώς όπου συντελέστηκε η έκρηξη των δημοκρατικών θεσμών και άνθισε η πολιτιστική και πνευματική δημιουργία.

Η ομιλία του κ. Μπένου είχε τίτλο «Η αξία και η μαγεία των συνεργειών».

Όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση μπόρεσαν να ενημερωθούν για το έργο και τα οράματα των μελών του Διαζώματος, αλλά και ειδικότερα για τις προτάσεις ενός από τα ενεργά του μέλη, του εκδότη της εφημερίδας Γνώμη, κ. Γιάννη Λασκαράκη, όπου μαζί με τον κ. Μπένο ανέπτυξαν το θέμα σχετικά με τις πολιτιστικές διαδρομές με άξονα την Εγνατία Οδό. Από την μεριά του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης διατυπώθηκαν οι προτάσεις από τον πρόεδρο κ. Νικόλαο Πινάτζη, σχετικά με τους τρόπους συνεργασίας των δύο φορέων, με σκοπό την ανάδειξη των αρχαιολογικών-ιστορικών τόπων και πολιτισμικών τοπίων της περιοχής μας.

 

Προηγούμενο άρθροΗ “Κίνηση «μαστ»… για τον καρκίνο του μαστού” στην Αλεξανδρούπολη
Επόμενο άρθροO Άκης Πετριτζίκης μαγείρεψε Εβρίτικα προϊόντα στην Alexpo 2016