Η Κοινοβουλευτική πίεση Δημοσχάκη απέδωσε καρπούς για τη Λιμνοδεξαμενή Σαμοθράκης! Με απόφαση του Υπουργού Αγρ. Ανάπτυξης αναβιώνει η διαλυθείσα σύμβαση για το έργο!

Δημοσιεύτηκε στις: at 09:49
604 0

Ο συντονισμένος Κοινοβουλευτικός Έλεγχος σχετικά με την κατασκευή της Λιμνοδεξαμενής Ξηροποτάμου Σαμοθράκης επέφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα για να προχωρήσει η κατασκευή του έργου, που θα επιλύσει σημαντικό ζήτημα άρδευσης των καλλιεργήσιμων εκτάσεων περιοχών του Νησιού της Νίκης.

Με σημερινή (27/08) απόφαση του Υπουργού Αγρ. Ανάπτυξης, την οποία μπορείτε να διαβάσετε στη Διαύγεια στο παρακάτω link (https://diavgeia.gov.gr/decision/view/7%CE%9D%CE%A3%CE%994653%CE%A0%CE%93-%CE%992%CE%A4),  αναβιώνει η διαλυθείσα σύμβαση του έργου, εγκρίνεται η αποζημίωση θετικών ζημιών, καταβάλλεται η αποζημίωση θετικών ζημιών στην ανάδοχο εταιρεία, ενώ χορηγείται παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2020.

Για την ανάγκη ολοκλήρωσης του συγκεκριμένου έργου, που αποτελεί πνεύμονα ανάπτυξης για τη Σαμοθράκη, έχω καταθέσει τέσσερις γραπτές Ερωτήσεις που μπορείτε να τις διαβάσετε στα παρακάτω links (http://www.dimoschakis.gr/?p=5466,  http://www.dimoschakis.gr/?p=5977,  http://www.dimoschakis.gr/?p=8077,  http://www.dimoschakis.gr/?p=8988), καθώς και μια Κοινοβουλευτική Αναφορά ( http://www.dimoschakis.gr/?p=4000) .

Το ενδιαφέρον μου για να προχωρήσει η κατασκευή της Λιμνοδεξαμενής ήταν συνεχές και αδιάλειπτο σε όλα τα επίπεδα και χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή άσκησα πιέσεις στον Υπουργό. Του απέστειλα μάλιστα και σχετικό sms την προηγούμενη Πέμπτη (23/08) και ώρα 15:38, ζητώντας του να υπογράψει την απόφαση της αναβίωσης της διαλυθείσας σύμβασης, για να ξεμπλοκάρει το έργο, καθώς όλοι οι υπόλοιποι υπηρεσιακοί παράγοντες έχουν υπογράψει.

Το ευχάριστο είναι ότι χάρη στην κοινοβουλευτική πίεση ξεμπλοκάρει ένα έργο πνοής για το νησί της Νίκης.

Σχετικά άρθρα

Συνθήκη Σένγκεν ή εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπεια; Του Δ.Μακροδημοπουλου

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Ιανουαρίου 2016 0
Η προσπάθεια ανάδειξης του προσφυγικού προβλήματος ως ευρωπαϊκού από το Βερολίνο αποτελεί υποκρισία, διότι είναι διαπιστωμένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία…

ΑΝΑΣΑ: “Η Πόλη μας αξίζει ένα καλύτερο Δημοτικό Θέατρο! Για τους μαθητές μας, τις θεατρικές ομάδες, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τους εκπαιδευτικούς, για τον ίδιο τον Πολιτισμό μας”

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Μαΐου 2017 0
Με αφορμή ένα πρόσφατο περιστατικό στο οποίο κινδύνευσε με τραυματισμό πολίτης από υποχώρηση του δαπέδου στον εξώστη του δημοτικού θεάτρου…