Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ

Πριν 2,5 χρόνια η Λαϊκή Συσπείρωση είχε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για τα δημοτικά τέλη. Η Δημοτική Αρχή αύξησε τα τέλη φωτισμού – καθαριότητας κατά 18,5% μέσα στο 2016, πράγμα το οποίο καταψηφίσαμε. Σήμερα επανέρχεται η Δημοτική Αρχή με πρόταση για μείωση των δημοτικών τελών κατά 50% σε κάποιες ομάδες δημοτών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταθέτει και σήμερα την πρότασή της στο Δημοτικό Συμβούλιο:

Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες για τους συνδημότες μας, και ιδιαίτερα για τους ανέργους, τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, μικροεπαγγελματίες και εμπόρους, τους αγρότες, τις πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, τα ΑΜΕΑ, υπάρχει ανάγκη αναπροσαρμογής φόρων και τελών ανάλογα με τις μειώσεις που έχουν υποστεί.

Η θέση μας για τα δημοτικά τέλη, έχει ως βασικό κριτήριο τη διαφορετική ταξική θέση των φορολογούμενων δημοτών, ανεξάρτητα από τα διαφορετικά είδη φορολόγησης (μισθωτών – αυτοαπασχολούμενων – μικρών επιχειρήσεων – μονοπωλιακών ομίλων).

Θεμελιώδεις άξονες της πρότασής μας είναι:
Η πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση της τοπικής διοίκησης (Περιφερειών και Δήμων) από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των υπηρεσιών στην κατεύθυνση ικανοποίησης την λαϊκών αναγκών. Δε συμβιβαζόμαστε με τους σημερινούς εξευτελιστικούς πόρους της Τοπικής Διοίκησης (ΤΔ) από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Η πλήρης επιστροφή των παρακρατηθέντων. Τα χρήματα αυτά ανήκουν στους εργαζόμενους, τους έχουν αφαιρεθεί, άμεσα ή έμμεσα από το εισόδημά τους και αναπληρώνονται από πρόσθετους φόρους και τέλη που επιβάλλονται σε βάρος τους. Διεκδίκηση για την άμεση επιστροφή τους.
Με βάση τα παραπάνω προτείνουμε :
Να απαλλάσσονται από δημοτικά τέλη οι παρακάτω:
⦁ Μονογονεϊκές οικογένειες.
⦁ Τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.
⦁ ΑΜΕΑ, Άποροι.
⦁  Μακροχρόνια άνεργοι με ετήσιο εισόδημα μέχρι 8000 ευρώ προσαυξημένο
⦁ κατά 2000 για κάθεπροστατευόμενο μέλος.

Να μειωθούν κατά 50% τα δημοτικά τέλη:
⦁  Σε όσους έχουν υπαχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο.
⦁  Στους νέους επαγγελματίες με προϋπόθεση την ύπαρξη επαγγελματικής στέγης.
Να γίνουν αυξήσεις σε τέλη και φόρους :
Στα τέλη καθαριότητας & φωτισμού για τις Τράπεζες, τα εμπορικά κέντρα, τα σούπερ μάρκετ  και γενικά τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, εργοστάσια, κλπ.

Στις σημερινές συνθήκες παρατεταμένης καπιταλιστικής κρίσης η Λαϊκή Συσπείρωση, τονίζει την ανάγκη κατάργησης των δημοτικών τελών και κάθε τέλους και φόρου σε υγεία, πρόνοια, παιδεία, αθλητισμό, πολιτισμό.

Δηλαδή κατάργηση κάθε είδους συμμετοχής των εργαζομένων, σε «τροφεία» των παιδικών σταθμών, σε δραστηριότητες αθλητισμού, πολιτισμού, καλλιτεχνικής παιδείας (ωδεία, κλπ.).

Τα έσοδα να προέρχονται από τη φορολογία στο μεγάλο κεφάλαιο, την εκκλησιαστική περιουσία και την κατάργηση των αντιλαϊκών έμμεσων φόρων, όπως το ΦΠΑ για τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κλπ.

Λαϊκή Συσπείρωση
Δήμου Αλεξανδρούπολης

Προηγούμενο άρθροΟι μαθητές του 4ου Γυμνάσιου Αλεξ/πολης στο studio του MAXIMUM FM 93,6
Επόμενο άρθροΜε ρεκόρ συμμετοχών , η φετινή αποκριάτικη παρέλαση της Αλεξανδρούπολης!