Ιατρικός Συλλόγος Έβρου προς τον Υπουργό Υγείας: το Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης πρέπει να χαρακτηριστεί ως άγονο τύπου Α΄

Δημοσιεύτηκε στις: at 20:00
461 0

Προς Υπουργό Υγείας

κ. Ανδρέα Ξανθό

Κύριε Υπουργέ,

Ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας για την αποκατάσταση μιας αδικίας, εις βάρος των γιατρών που εργάζονται στη Σαμοθράκη, η οποία έχει δυσμενείς συνέπειες για το νησί.

Συγκεκριμένα, στη Σαμοθράκη, μικρό νησί, το βορειότερο του Αιγαίου, με δυσχερέστατη συγκοινωνία, το Αγροτικό Ιατρείο της Χώρας ΔΕΝ περιλαμβάνεται στις άγονες περιοχές (2 θέσεις Ιατρών), όπως περιλαμβάνεται και πολύ σωστά το Αγροτικό Ιατρείο της Καμαριώτισσας (1 θέση ιατρού).

Επίσης στον κατάλογο των άγονων αγροτικών ιατρείων πανελληνίως, περιλαμβάνονται πάρα πολλά ιατρεία, σε περιοχές οι οποίες σαφέστατα δεν συγκρίνονται με τη Σαμοθράκη, όσον αφορά τον ουσιαστικό ορισμό της άγονης περιοχής.

Πληροφορηθήκαμε από τα Μ.Μ.Ε. ότι προτίθεστε να δώσετε κίνητρα για τη μόνιμη κάλυψη των οργανικών θέσεων ιατρών του Κ.Υ. Σαμοθράκης. Αν αληθεύει η πληροφορία, την επικροτούμε και αναμένουμε το σχετικό ΦΕΚ.

Όμως πρέπει άμεσα να εντάξετε τις θέσεις όλων των Αγροτικών Ιατρείων της Σαμοθράκης (Χώρας και Καμαριώτισσας), στα άγονα αγροτικά ιατρεία, και οι γιατροί που υπηρετούν σε αυτές τις θέσεις, να λαμβάνουν όλα τα σχετικά επιδόματα που λαμβάνουν οι συνάδελφοι τους σε άλλα άγονα ιατρεία της χώρας, καθώς και οποιοδήποτε άλλο κίνητρο των άγονων αγροτικών ιατρείων. Επίσης συνολικά το ΚΥ Σαμοθράκης πρέπει να χαρακτηριστεί ως άγονο τύπου Α΄.

Κύριε Υπουργέ, ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας, η οποία λειτουργεί αποτρεπτικά ως σήμερα στην προσέλκυση Αγροτικών Ιατρών στο νησί, οι οποίοι επιπλέον συμμετέχουν και καλύπτουν εφημερίες του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης.

Σχετικά άρθρα

ΕΓΚΏΜΙΟΝ ΜΕΓΑΛΟΜΆΡΤΥΡΟΣ ΣΕΒΑΣΤΟΚΡΆΤΟΡΟΣ ΚΑΙ ΕΛΈΩ ΘΕΟΎ ΠΙΣΤΟΎ ΒΑΣΙΛΈΩΣ ΡΩΜΗΏΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΥ ΙΑ΄ΠΑΛΑΙΟΛΌΓΟΥ (+29 ΜΑΪ́ΟΥ 1453) (γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Μαΐου 2018 0
ΕΓΚΏΜΙΟΝ ΜΕΓΑΛΟΜΆΡΤΥΡΟΣ ΣΕΒΑΣΤΟΚΡΆΤΟΡΟΣ ΚΑΙ ΕΛΈΩ ΘΕΟΎ ΠΙΣΤΟΎ ΒΑΣΙΛΈΩΣ ΡΩΜΗΏΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΥ ΙΑ΄ ΠΑΛΑΙΟΛΌΓΟΥ (+29 ΜΑΪ́ΟΥ 1453) «Το δε την Πόλιν σοι…

Oι ψυχωμένοι καλυβιέρηδες πρέπει να μείνουν στο Δέλτα Έβρου! Η ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ Δήμο Αλεξανδρούπολης χάραξε νέο δρόμο διεκδικήσεων για τα αυτονόητα

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Απριλίου 2019 0
Από την δημοσιογράφο ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΗ ΜΑΡΤΙΔΟΥ Oι ψυχωμένοι καλυβιέρηδες πρέπει να μείνουν στο Δέλτα Έβρου! Η ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ Δήμο Αλεξανδρούπολης χάραξε νέο…

ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ – Η ΕΝΣΑΡΚΩΘΕΙΣΑ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ (Γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 25 Δεκεμβρίου 2018 0
ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ Η ΕΝΣΑΡΚΩΘΕΙΣΑ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ Όταν ο εραστής της Ιεράς…