Ιστορίες της γραμμής – Έκθεση ζωγραφικής παιδιών δημοτικού σχολείου , στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ

Δημοσιεύτηκε στις: at 13:27
1143 0

Ιστορίες της γραμμής
Έκθεση ζωγραφικής παιδιών δημοτικού σχολείου

Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, στο πλαίσιο της δράσης «ΑΚΑΔΗΜΙΑ – Δομή δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», διοργανώνει παράλληλα έκθεση παιδικής ζωγραφικής, με τίτλο «Διαδρομές στον κόσμο της φαντασίας, ή μεταμορφώνοντας γραμμές και σχήματα». Η έκθεση θα λειτουργεί στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ από τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019, και θα είναι επισκέψιμη καθημερινά, από τις 9:00 έως τις 13:00. Τα έργα δημιουργήθηκαν από μαθητές της ΣΤ΄ δημοτικού, του 7ου και 10ου δημοτικού σχολείου Πτολεμαΐδας, το 2002, στο πλαίσιο έρευνας της Μαριάννας Παυλίδου Εικαστικού (ΕΕΠ), της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με σκοπό την ενίσχυση της δημιουργικότητας και την παραγωγή λόγου μέσα από τα εικαστικά.

Επιπρόσθετα, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη από την κ. Παυλίδου για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (σχολικής και προσχολικής ηλικίας), με θέμα: «Ιστορίες της Γραμμής-ιστορίες που διηγούνται τα παιδιά με αφορμή τις ζωγραφιές τους», την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019, στις 18:30 στην αίθουσα ΑΡΜΟΝΙΑ (ισόγειο), στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ. Πρόκειται για την παρουσίαση της εικαστικής έρευνας, και την παραγωγή λόγου από τα παιδιά, μέσα από τις ιστορίες που έγραψαν, παρατηρώντας τα έργα τους. Στο πλαίσιο της εισήγησης, θα δοθούν τεχνικές, χρήσιμες για τους δασκάλους, για το πώς θα μπορούν να αξιοποιήσουν τις παιδικές ζωγραφιές για παραγωγή λόγου, προφορικού και γραπτού.

Η έκθεση είναι ανοιχτή στο κοινό.

Σχετικά άρθρα

Αγιασμός για την νέα χρόνια, στον πολιτιστικό και λαογραφικό σύλλογο παραδοσιακών χορών «ΑΚΡΙΤΕΣ»

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Σεπτεμβρίου 2019 0
Το απόγευμα της Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου 2019 τελέσθηκε ο Aγιασμός του πολιτιστικού και λαογραφικού συλλόγου παραδοσιακών χορών «ΑΚΡΙΤΕΣ» για την…