Καλά νέα για την αποκατάσταση του Γαλλικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε στις: at 12 Μαρτίου 2020
169 0

Όπως αναφέρει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία για την προστασία της φυσικής και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς Ελλάδας και Κύπρου MONUMENTA 

Καλά νέα για την αποκατάσταση του Γαλλικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης

Ένα ευχάριστο νέο ήρθε από τον ΟΣΕ ΑΕ (Γενική Διεύθυνση Σχεδιασμού Ανάπτυξης και Συντήρησης Υποδομών και Δικτύων), στον οποίο η MONUMENTA και οι Φίλοι του Γαλλικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης έστειλαν επιστολή, στις 10 Ιανουαρίου 2020, ζητώντας τη διάσωση και αποκατάσταση του πρόσφατα κηρυγμένου μνημείου, του κεντρικού Σταθμού διαλογής, του γνωστού Γαλλικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στην επιστολή της 18ης Φεβρουαρίου (Αρ.Πρωτ. 9085315) “… προτιθέμεθα να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση του εν λόγω ξύλινου κτηρίου όπου παρουσιάζει σημαντικές φθορές. Συγκεκριμένα στον άμεσο σχεδιασμό μας είναι η εκπόνηση μελέτης συντήρησης-αποκατάστασης του κτιρίου ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες που απαιτούνται εφόσον είναι χαρακτηρισμένο ως μνημείο με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ στη συνέχεια θα εκτελεστούν οι εργασίες αποκατάστασής του.”.

φωτογραφία: Παύλος Παυλίδης

Σχετικά άρθρα

Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην ΕλληνοΑμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις: «Όχι στην εγκατάσταση αμερικανονατοϊκής βάσης στην Αλεξανδρούπολη»

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Οκτωβρίου 2019 0
Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην ΕλληνοΑμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ – ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ –ΗΠΑ…