Όπως αναφέρει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία για την προστασία της φυσικής και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς Ελλάδας και Κύπρου MONUMENTA 

Καλά νέα για την αποκατάσταση του Γαλλικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης

Ένα ευχάριστο νέο ήρθε από τον ΟΣΕ ΑΕ (Γενική Διεύθυνση Σχεδιασμού Ανάπτυξης και Συντήρησης Υποδομών και Δικτύων), στον οποίο η MONUMENTA και οι Φίλοι του Γαλλικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης έστειλαν επιστολή, στις 10 Ιανουαρίου 2020, ζητώντας τη διάσωση και αποκατάσταση του πρόσφατα κηρυγμένου μνημείου, του κεντρικού Σταθμού διαλογής, του γνωστού Γαλλικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στην επιστολή της 18ης Φεβρουαρίου (Αρ.Πρωτ. 9085315) “… προτιθέμεθα να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση του εν λόγω ξύλινου κτηρίου όπου παρουσιάζει σημαντικές φθορές. Συγκεκριμένα στον άμεσο σχεδιασμό μας είναι η εκπόνηση μελέτης συντήρησης-αποκατάστασης του κτιρίου ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες που απαιτούνται εφόσον είναι χαρακτηρισμένο ως μνημείο με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ στη συνέχεια θα εκτελεστούν οι εργασίες αποκατάστασής του.”.

φωτογραφία: Παύλος Παυλίδης

Προηγούμενο άρθροΚλείνουν: θέατρα – γυμναστήρια – κέντρα διασκέδασης – παιδότοποι / Μέτρα πρόληψης ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού
Επόμενο άρθροΧρυσοχοίδης: “Είναι 300 τζιχαντιστές στις Καστανιές, κάνουν συνέχεια επιθέσεις με την βοήθεια των Τούρκων”!!!