Ο λαός της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν θα κάτσει αμέτοχος απέναντι στα επικίνδυνα σχέδια των ιμπεριαλιστών! Η ανησυχία για τις επικίνδυνες εξελίξεις στην Ουκρανία μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε δύναμη αγώνα και αντίστασης στη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης (λιμάνι, οδικές και σιδηροδρομικές υποδομές, στρατόπεδα) και όλης της περιοχής (Πετροχώρι Ξάνθης, λιμάνι Καβάλας, οδικοί άξονες, ενεργειακό δίκτυο) σε προκεχωρημένο φυλάκιο των Νατοϊκών φονιάδων και για αυτό το λόγο σε στόχο των αντιπάλων τους.

Οι δηλώσεις του στενού συνεργάτη του Μπάιντεν, Μάικλ Κάρπεντερ, μόνιμου αντιπροσώπου των ΗΠΑ στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), πως σε περίπτωση ανάφλεξης στην Ουκρανία «Η Σούδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά αεροναυτικών δυνάμεων και η Αλεξανδρούπολη για τη μεταφορά δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη» επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ για τους κινδύνους που εγκυμονεί η όλο και βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, που έχουν δώσει γη και ύδωρ στους Αμερικανούς με τη μετατροπή ολόκληρης της χώρας σε ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο, με τελευταία επικύρωση, την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις.

Απέναντι σε αυτές τις δηλώσεις υπάρχουν και οι αντίστοιχες πολλών Ρώσων διπλωματών, όπως του Λαβρόφ πρόσφατα, που εκφράζουν με σαφήνεια τη δυσφορία τους για τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε Νατοϊκή βάση.

Λαός και νεολαία, στρατευμένοι νέοι και αξιωματικοί τώρα μπορούν πιο καθαρά να δουν ότι οι ίδιοι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από τη συμμετοχή στο σφαγείο που ετοιμάζεται ως αποτέλεσμα της όξυνσης των ανταγωνισμών, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών και εμπορευματικών δρόμων. Ότι από αυτή την εμπλοκή συμφέροντα έχει μόνο η ντόπια αστική τάξη που επιδιώκει τη «γεωπολιτική της αναβάθμιση», πολιτική που με συνέπεια υπηρέτησαν και υπηρετούν οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ. Ότι τα παχιά λόγια για την «ανάπτυξη της περιοχής» και η πολιτική του «καλώς ήρθε το δολάριο» αυτοδιοικητικών παραγόντων δεν αφορούν τους ίδιους που συνεχίζουν να είναι τα θύματα της εμπορευματοποιημένης και υποστελεχωμένης υγείας, των τσακισμένων μισθών και της ανεργίας, της ενεργειακής φτώχειας και των κοινωνικών αποκλεισμών. Τώρα να εντείνουν την πάλη τους και να διεκδικήσουν:

– Απεγκλωβισμό της χώρας από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, καμιά συμμετοχή σε στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ, στην περικύκλωση της Ρωσίας.

– Να ακυρωθεί η νέα ελληνοαμερικανική συμφωνία και όποια συμφωνία δεσμεύει τον λαό και τη χώρα στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

– Εδώ και τώρα να κλείσει η βάση της Αλεξανδρούπολης και όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις του θανάτου.

Καλούμε τον λαό της περιοχής να δυναμώσει την πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με τον λαό κυρίαρχο στον τόπο μας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Προηγούμενο άρθροΝότης Μηταράκης: Ιδεολογική μας επιλογή οι νέες δομές
Επόμενο άρθροΑπίστευτο! Πάγωσε το νερό στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης