Tην Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, κλιμάκιο του ΚΚΕ, αποτελούμενο από το Σταμάτη Γκατζίδη, μέλος της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ και τον Κώστα Ζαλουφλή , μέλος της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ και εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο Ορεστιάδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, συναντήθηκε με το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου Χρήστο Καπετανίδη για να ενημερωθεί σχετικά με την κατάσταση του νοσοκομείου. Στη συνάντηση ο διοικητής αναφέρθηκε στις ελλείψεις του νοσοκομείου και στην κατάσταση της υγείας γενικότερα. Τα μέλη του κλιμακίου του ΚΚΕ ενημέρωσαν για τις θέσεις του κόμματος για την υγεία, καταθέτοντας σχετική ανακοίνωση των τοπικών οργανώσεων. Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν παρόμοιες επισκέψεις και στις υπόλοιπες δομές υγείας της περιοχής.

Ακολουθεί η ανακοίνωση – παρέμβαση των οργανώσεων Ορεστιάδας – Διδυμοτείχου του ΚΚΕ.

Οργανώσεις Διδυμοτείχου – Ορεστιάδας ΚΚΕ

Ανακοίνωση – παρέμβαση

Για τα προβλήματα των Δημοσίων δομών Υγείας της περιοχής μας

Εργαζόμενες – εργαζόμενοι

το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, παρά τις μεγάλες ελλείψεις που το καταδίκασαν οι πολιτικές της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης, ήταν αυτό που πήρε στις πλάτες του το κύριο βάρος αντιμετώπισης της πανδημίας COVID -19. Στο ΕΣΥ βρήκαν αποκούμπι τα λαϊκά στρώματα.

Ενώ όμως βρισκόμαστε στο τρίτο κύμα της πανδημίας, η Κυβέρνηση συνεχίζει το ίδιο έργο όπως και όλες οι προηγούμενες.

Με μοχλό την υποχρηματοδότηση, το Ε.Σ.Υ συνεχίζει να απαξιώνεται χρόνο με το χρόνο «διευκολύνοντας» τους επιχειρηματικούς ομίλους να καλύψουν το κενό. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και φέτος, μέσα στην πανδημία, η κυβέρνηση ψήφισε τον προϋπολογισμό του 2021 με μειωμένη τη δαπάνη για την υγεία κατά 572 εκατ. ευρώ.

Και ας μην «ανεβαίνει στα κεραμίδια» ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα που είναι στην αντιπολίτευση. Την ίδια πολιτική για την υγεία ακολούθησε και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Τα στοιχεία είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Παρέλαβε το νοσοκομείο Διδυμοτείχου το 2015 με 39 γιατρούς και 261 εργαζόμενους και το παρέδωσε πάλι στη Ν.Δ το 2019 με 35 γιατρούς και 248 εργαζόμενους.

Σήμερα η κατάσταση στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου αλλά και τα κέντρα Υγείας Σουφλίου, Ορεστιάδας και Δικαίων, στα Αγροτικά Ιατρεία είναι τραγική. Οι ελλείψεις είναι τεράστιες. Πιο συγκεκριμένα:

Στο οργανόγραμμα του νοσοκομείο Διδυμοτείχου προβλέπονται:

52 θέσεις γιατρών και εργάζονται 31, ………….κενές θέσεις 21.
177 θέσεις νοσηλευτών, εργάζονται 143 ….. κενές θέσεις 34
85 θέσεις τεχνικό – Διοικητικό εργάζονται 43 …… κενές θέσεις 42
9 θέσεις στην καθαριότητα εργάζονται 1 ……… κενές θέσεις 8.

Ταυτόχρονα:

Σοβαρές ελλείψεις γιατρών σημειώνονται στην Παιδιατρική, στην Μονάδα νεφρού, στην Ορθοπεδική.

Λείπουν οι κρίσιμες ειδικότητες όπως Οφθαλμιάτρου, Δερματολόγου, Οδοντιάτρου

Τα Αγροτικά Ιατρεία υπολειτουργούν.

Η υπόσχεση για λειτουργία σταθμού ΕΚΑΒ στα Δίκαια παραμένει ανεκπλήρωτη.

Σε πολλές κλινικές και μονάδες συνεπικουρούν γιατροί από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και τα Κέντρα Υγείας Ορεστιάδας, Δικαίων και Σουφλίου, ακόμη και στρατιωτικοί γιατροί, γιατί διαφορετικά δεν βγαίνουν οι εφημερίες.
Επίσης οι εμβολιασμοί γίνονται σε ρυθμό χελώνας. Στο βορειότερο Κέντρο Υγείας της χώρας, αυτό των Δικαίων οι εμβολιασμοί θα αρχίσουν το… Μάρτη!

Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΕ, Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙ ΤΟΝ ΚΡΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ.

Αυτή η πολιτική είναι επικίνδυνη και την πληρώνουν οι εργαζόμενοι ακριβά, πολλές φορές με την ίδια τη ζωή τους!

Φτάνει πια

Καμιά ανοχή στην εγκληματική πολιτική τους.

Καμιά εμπιστοσύνη στα κόμματα που εμπορευματοποιούν το αγαθό της υγείας.

Τώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Εργατικά σωματεία, Αγροτικοί Σύλλογοι, πολιτιστικοί Σύλλογοι, όλοι οι μαζικοί φορείς, να έχουν καθημερινή έγνοια τα προβλήματα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Το φιλότιμο και η αυτοθυσία των υγειονομικών δεν φτάνουν.

Με ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ και ΟΡΓΑΝΩΣΗ να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ το απαραίτητο προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό για τις Δημόσιες δομές υγείας της περιοχής μας .

Σ’ αυτόν τον αγώνα οι οργανώσεις του ΚΚΕ θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Προηγούμενο άρθροΣΕ ΣΑΘΡΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΠΙΑ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ… (Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο)
Επόμενο άρθροΠαύλος Μιχαηλίδης: Αιφνιδιαστική δέσμευση-κατάσχεση από το Υπουργείο Τουρισμού στα Δημοτικά  Ιαματικά λουτρά της Τραϊανούπολης