Θερμή ανταπόκριση πολιτών Δήμου Κομοτηνής

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου μέσα από το αυτοκίνητο

Ξεκίνησαν σήμερα οι δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19, με την διαδικασία drive through σε δημότες από Κινητή Μονάδα Υγείας του ΕΟΔΥ μέσα από μια συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής που ανέλαβε την προμήθεια των tests. Τα rapid tests πραγματοποιούνται από σήμερα 24 Νοεμβρίου μέχρι και την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 14:00, στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς του Δήμου, όπου έχει δημιουργηθεί ειδική διαδρομή για την ασφαλή κίνηση των προσερχόμενων. Στους πρώτους 237 ελέγχους που έγιναν βρέθηκαν 13 άτομα θετικά. Να σημειωθεί ότι στους πολίτες που βρέθηκαν θετικοί στη συνέχεια θα γίνει μοριακός έλεγχος για κορωνοϊό για την ακρίβεια του αποτελέσματος.

Η διαδικασία κίνησε ομαλά, χωρίς σημαντικό χρόνο αναμονής. Οι πολίτες παρέμεναν στο αυτοκίνητό τους κατά την εξέταση, και όφειλαν να γνωρίζουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειας (Α.Μ.Κ.Α.) και βέβαια να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα. Για τη μετακίνησή τους είχαν αποστείλει sms με αριθμό 1 στο 13033.

Μένουμε Σπίτι

Από νωρίς το πρωί βρέθηκε στον χώρο διενέργειας των τεστ ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Κίμωνα Λεχούδη. Ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για μια διαδικασία που πραγματοποιείται στην Κομοτηνή όπως και σε άλλες πόλεις και στόχο έχει να διαμορφωθεί μια εικόνα σε σχέση με τους πολίτες της Κομοτηνής, εάν έχουμε πολλά κρούσματα ή λόγω lock down έχουν μειωθεί. Ο Δήμος Κομοτηνής θα συνεχίσει μέχρι και την Πέμπτη τα δωρεάν τεστ μέσα από το αυτοκίνητο στον γενικό πληθυσμό, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ κι ελπίζουμε την επόμενη εβδομάδα να είμαστε σε καλύτερη επιδημιολογικά κατάσταση από αυτή στην οποία βρισκόμασταν 15 μέρες πριν». Ο Δήμαρχος μετέφερε ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα τα κρούσματα μειώνονται. «Ο Δήμος Κομοτηνής από την αρχή της πανδημίας ήταν κοντά στην πόλη και τους πολίτες μέσα από τις δωρεές rapid test που πραγματοποίησε προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής και προς τον ΕΟΔΥ. Θα είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τις υπηρεσίες προς όφελος των συμπολιτών μας».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την προσωπική του εμπειρία από τη νόσο COVID 19 ο κ. Γκαράνης συνέστησε προσοχή σε όλους. «Είναι ένας ύπουλος ιός, όπως τον χαρακτήρισαν, που περνάει από τις χαραμάδες. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων», στη λογική του μηνύματος «Μένουμε Σπίτι».

Επίσης, μετέφερε πως από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κομοτηνής συνεχίζονται οι απολυμάνσεις στα δημοτικά κτίρια, τις παιδικές χαρές και τους χώρους άθλησης, σύμφωνα με ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε τον Μάρτη.

Σημαντική ήταν η αρωγή του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής και του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην εύρυθμη υλοποίηση του όλου εγχειρήματος.

Οι έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου μέσα από το αυτοκίνητο προστατεύουν απόλυτα τους πολίτες, διευκολύνουν το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αποφορτίζοντας τα νοσοκομεία και συμβάλλουν στη διαμόρφωση εικόνας για τα επιδημιολογικά στοιχεία που επικρατούν σε μια περιοχή.

 

Προηγούμενο άρθροΆννα Μισέλ Ασημακοπούλου:  «Ας είναι τα Βαρώσια, η «αρχή του τέλους» της ατολμίας της Ευρώπης απέναντι στην Τουρκία»
Επόμενο άρθρο“Επιχείρηση καλλωπισμού” στα πάρκα επι της οδού Παπαναστασίου