Κόκκινους κάδους για μάσκες και self-test τοποθέτησε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε στις: at 00:31
87 0

Η Αμαλία, ο Νικόλας, η Ευαγγελία, ο Δημήτρης, η Ιόλη και ο Θάνος είναι.. ή μάλλον ήταν μέχρι και την προηγούμενη βδομάδα, μαθητές της ΣΤ τάξης του 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης.

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα περιβαλλοντικής συνείδησης και προστασίας του περιβάλλοντος πριν λίγες ημέρες επισκέφτηκαν τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης ως εκπρόσωποι των τριών τμημάτων της ΣΤ’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, συνοδευόμενοι από τη διευθύντρια του σχολείου και Αναστασία Χρυσοχόου, τις δασκάλες τους Δήμητρα Σταμάτη και Μαρία Σαλαμάγκα και τον δάσκαλό τους Βαλάντη Σαΐρη.

Μετέφεραν την αγωνία και τον προβληματισμό τους για τις αλλαγές που έχει επιφέρει στην καθημερινότητά μας η πανδημία του κορωνοϊού και κυρίως για το πού καταλήγουν οι χρησιμοποιημένες μάσκες και τα self-tests. Συνομίλησαν αρκετή ώρα με τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου Ηλίας Δαστερίδης και πρότειναν την τοποθέτηση στην πόλη ειδικών κόκκινων κάδων για την περισυλλογή αποκλειστικά των μασκών και των self-tests που θεωρούνται τοξικά απόβλητα.

Η ιδέα των παιδιών βρήκε ανταπόκριση και άμεση εφαρμογή καθώς από σήμερα κόκκινοι κάδοι τοποθετήθηκαν σε τρία σημεία: κοντά στο Μουσικό Γυμνάσιο, στο Πολυκοινωνικό και στο πάρκο Ακαδημίας με σκοπό την περισυλλογή χρησιμοποιημένων μασκών και self –tests και είναι στη διάθεση των συνδημοτών μας!

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Σχετικά άρθρα

Στα άκρα η κόντρα Ρίζου – Δημοσχάκη

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Ιουνίου 2018 0
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Βουλευτή Έβρου κ. Δημητρίου Ρίζου  «Όταν δεν συμφωνεί μαζί σου η πραγματικότητα, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα». Αναφέρει, μεταξύ…

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ: “Το κλείσιμο του Τ.Ε.Ι Νοσηλευτικής θα είναι αρχή του τέλους της περιοχής του Βορείου Έβρου”

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Ιανουαρίου 2019 0
     Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν λάβει χώρα συναντήσεις-συσκέψεις στο χώρο της παιδείας με κύριο αντικείμενο συζητήσεων-διαβουλεύσεων, την αναδιάρθρωση του Διεθνούς…

Διανομή προϊόντων στους δικαιούχους του προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας (ΤΕΒΑ)

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Δεκεμβρίου 2017 0
Το Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας και Βασικής Υλικής Συνδρομής θα πραγματοποιήσει διανομή τροφίμων και άλλων ειδών βασικής συνδρομής , στους δικαιούχους…