Λαμπρός ο εορτασμός των Χριστουγέννων στην Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως

Δημοσιεύτηκε στις: at 25 Δεκεμβρίου 2018
780 0

Η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Γεννήσεως του Θεανθρώπου Κυρίου ημών Ιησού Χριστού εορτάσθηκε με κατάνυξη και ιεροπρέπεια σε όλους τους Ναούς της Μητροπόλεώς yΑλεξανδρουπόλεως την Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018.

Το πρωί της  Τρίτης από τις 5.00′ τα ξημερώματα οι καμπάνες ήχησαν χαρμόσυνα αναγγέλοντας την έναρξη της χριστουγεννιάτικης Θείας Λειτουργίας σε όλους τους Ναούς της πόλεως.

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου την οποία παρακολούθησαν πλήθος κόσμου και οι τοπικοί άρχοντες.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ανεγνώσθη από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Ειρηναίο Λαφτή η Χριστουγεννιάτικη Εγκύκλιος του Μητροπολίτου μας και σχεδόν όλο το εκκλησίασμα προσήλθε και κοινώνησε των Αχράντων Μυστηρίων.

Δεύτερη Θεία Λειτουργία, όπως κάθε χρόνο, τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος για όσους δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν την πρωινή λειτουργία.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Σχετικά άρθρα

Μετεωρολόγοι από όλο τον κόσμο συνεδριάζουν στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Οκτωβρίου 2018 0
To 14ο Διεθνές Συνέδριο Μετεωρολογίας, Κλιματολογίας και Φυσικής της Ατμόσφαιρας θα πραγματοποιηθεί 15-17 Οκτωβρίου Αρχίζει το τριήμερο 14ο Διεθνές Συνέδριο Μετεωρολογίας,…

Η Μάκρη Αλεξανδρουπόλεως τίμησε την Αγία Αναστασία την Φαρμακολύτρια (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Δεκεμβρίου 2017 0
Με λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως τιμάει την Αγία Ένδοξο Μεγαλομάρτυρα Αναστασία την Φαρμακολύτρια και Θαυματουργό , στη μνήμη της…