Λαμπρός ο εορτασμός των Χριστουγέννων στην Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως

Δημοσιεύτηκε στις: at 25 Δεκεμβρίου 2018
723 0

Η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Γεννήσεως του Θεανθρώπου Κυρίου ημών Ιησού Χριστού εορτάσθηκε με κατάνυξη και ιεροπρέπεια σε όλους τους Ναούς της Μητροπόλεώς yΑλεξανδρουπόλεως την Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018.

Το πρωί της  Τρίτης από τις 5.00′ τα ξημερώματα οι καμπάνες ήχησαν χαρμόσυνα αναγγέλοντας την έναρξη της χριστουγεννιάτικης Θείας Λειτουργίας σε όλους τους Ναούς της πόλεως.

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου την οποία παρακολούθησαν πλήθος κόσμου και οι τοπικοί άρχοντες.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ανεγνώσθη από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Ειρηναίο Λαφτή η Χριστουγεννιάτικη Εγκύκλιος του Μητροπολίτου μας και σχεδόν όλο το εκκλησίασμα προσήλθε και κοινώνησε των Αχράντων Μυστηρίων.

Δεύτερη Θεία Λειτουργία, όπως κάθε χρόνο, τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος για όσους δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν την πρωινή λειτουργία.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Σχετικά άρθρα

Γιάννης Βαταμίδης: “Νοιώθω εξοργισμένος γιατί ορισμένοι δεν σέβονται τον κόπο και την αγωνία μας”

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Ιουνίου 2018 0
Σε ανάρτηση του ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Οικισμών και Καθημερινότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννη Βαταμίδη αναφέρει:  Λίγες μόνο ώρες άντεξε το…

«Αλήθειες και ψέματα για το ΚΥΤ Φυλακίου και την πρώτη Ισλαμούπολη στην Θράκη» (Άρθρο του Παναγιώτη Γ. Παύλου στην Εφημερίδα ΕΣΤΙΑ)

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Φεβρουαρίου 2021 0
Η Τουρκία μεθοδεύει έντεχνα την τουρκοποίηση της Θράκης και η Ελλάδα δημιουργεί μουσουλμανική πόλη στον Έβρο Παναγιώτης Γ. Παύλος* Τεράστια…

Θετικός αλλά αόριστος ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης για το έργο της Λιμνοδεξαμενής στην Σαμοθράκη – Απάντηση σε Γραπτή Ερώτηση

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Ιουνίου 2017 0
Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Γραπτή Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της…