Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Λαϊκή Συσπείρωση προς Δημοτική Αρχή Αλεξανδρούπολης: «Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η επίλυση...

Λαϊκή Συσπείρωση προς Δημοτική Αρχή Αλεξανδρούπολης: «Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η επίλυση των προβλημάτων της Κίρκης;»

Πριν από δύο μήνες ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κίρκης σας απηύθυνε επιστολή   για την ανάγκη άμεσης επίλυσης των προβλημάτων της περιοχής μετά την καταστροφική φωτιά που κατέκαψε το δάσος και προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο χωριό.

Ένα χρόνο μετά είναι κοινή πεποίθηση ότι το συγκεκριμένο χωριό αφέθηκε να καεί αφού δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός και καμία παρέμβαση για να αξιοποιηθούν ακόμη και οι ελάχιστες υποδομές που διαθέτει η περιοχή για την προστασία της.

Η καταστροφή της Κίρκης αποδεικνύει σε όλο το μεγαλείο τις τραγικές συνέπειες της  αντιδασικής, αντιλαϊκής πολιτικής  που δεκαετίες ολόκληρες εφαρμόζουν διαδοχικά οι κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Ένωση αφού αντιμετωπίζουν με τη λογική του κόστους οφέλους κάθε λαϊκή ανάγκη.

Προτιμούν δηλαδή να δίνουν τα ψίχουλα των αποζημιώσεων στους πυρόπληκτους, πλημμυροπαθείς, σεισμόπληκτους (με πολλούς κόφτες, περιορισμούς και όρους) παρά να κάνουν ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης από φωτιές, πλημμύρες, σεισμούς, φυσικές καταστροφές.

Για ευνόητους λοιπόν λόγους  η Κίρκη δεν βρίσκεται στην επικαιρότητα των κυβερνητικών εξαγγελιών και προγραμμάτων αποκατάστασης.

Ένα χρόνο μετά η δημοτική αρχή τι απαντά στα αιτήματα του προέδρου της Κοινότητας και σε ακόμη περισσότερα;

Σε ποιο σημείο βρίσκεται η αποκατάσταση των σπιτιών, ποιες οι δεσμεύσεις των κυβερνητικών κλιμακίων που επισκέπτονται τακτικά την περιοχή;

Πρόκειται να στηριχθούν οι μελισσοκόμοι και οι ελάχιστοι κτηνοτρόφοι που έχουν απομείνει σε Κίρκη -Συκορράχη;

Πότε σχεδιάζετε  την αντικατάσταση των σωλήνων αμιάντου που υδροδοτούν την Κίρκη;

Exit mobile version