Μεγάλος αριθμός “εγκλωβισμένων” φορτηγών στα τελωνεία Ορμενίου και Σβίλενγκραντ

Δημοσιεύτηκε στις: at 06:07
499 0

Περισσότερα από 100 φορτηγά βρίσκονται αποκλεισμένα στο τελωνείο του Ορμενίου, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, μετά την απόφαση των Βουλγάρων επαγγελματιών οδηγών να “κλείσουν” επ’ αόριστον το τελωνείο του Σβίλενγκραντ, ως αντίποινα στους αποκλεισμούς των ελληνικών τελωνείων από τους αγρότες.

Πολύ μεγάλος είναι και ο αριθμός των φορτηγών που έχουν ακινητοποιηθεί στη βουλγαρική πλευρά, ενώ τα Ι. Χ., για να αποφύγουν το “αντιμπλόκο” των Βουλγάρων οδηγών, επιλέγουν το τελωνείο του Καπετάν Αντρέεβο, στα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα και μέσω Τουρκίας φτάνουν στο τελωνείο των Καστανεών.

Ο αποκλεισμός του τελωνείου του Σβίλενγκραντ ξεκίνησε στις 8 το πρωί (17/2) συντονισμένα με τους αποκλεισμούς των βουλγαρικών τελωνείων που βρίσκονται “απέναντι” από τον Προμαχώνα (Σερρών) και την Εξοχή (Δράμας).

Οι Βούλγαροι επαγγελματίες οδηγοί δηλώνουν ότι θα διατηρήσουν επ’αόριστον τα “αντιμπλόκα” τους, μέχρι να αποσυρθούν οι Έλληνες αγρότες από τα δικά τους μπλόκα στα τελωνεία του ελληνικού εδάφους.

πηγη e-vertigo.gr

Σχετικά άρθρα

Στην Αλεξανδρούπολη , ο Υφυπουργός Υγείας

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Σεπτεμβρίου 2020 0
Στην Αλεξανδρούπολη θα βρεθεί μεθαύριο Τετάρτη ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να επισκεφθεί το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, που…