Μεσογειακός Κήπος στην Αλεξανδρούπολη… στα πρότυπα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Δημοσιεύτηκε στις: at 11:53
640 0

Ένας ολοκληρωμένος Μεσογειακός Κήπος, στα πρότυπα του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, πρόκειται να δημιουργηθεί στην Αλεξανδρούπολη, μετά από απόφαση του Δήμου για την υλοποίηση της δράσης Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξή Δήμου Αλεξανδρούπολης – Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη.

Ο εν λόγω κήπος, θα αναπτυχθεί στο Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη, το οποίο φέρει το όνομα του πρώτου δημάρχου της Αλεξανδρούπολης, με στόχο την αναβάθμιση της περιοχής προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών της.

Ειδικότερα, ο μεσογειακός κήπος θα αποτελείται από μεγάλη ποικιλία ειδών της χλωρίδας του ελλαδικού χώρου και ιδιαίτερα φυτά που αντέχουν στις κλιματολογικές συνθήκες, αντίστοιχα αυτού του Μεσογειακού Κήπου Σταύρος Νιάρχος.

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος φιλοξενεί μια πληθώρα φυτικών ειδών όπως ελιές, σχίνα, κουμαριές, χαρουπιές, κουτσουπιές, δάφνες, κυπαρίσσια, αλλά και μια πολύ μεγάλη ποικιλία ελληνικών αυτοφυών αρωματικών φυτών. Η επιλογή των φυτών έγινε, ώστε να εναλλάσσεται η εποχική ανθοφορία και να δημιουργούνται ενδιαφέροντες χρωματισμοί ή ποικίλες υφές. Περιλαμβάνει 16 είδη δέντρων και 161 είδη θάμνων, ενώ κάθε μήνας φέρνει ένα νέο χρώμα και κάθε εποχή προβάλλει ένα διαφορετικό συνδυασμό από άνθη και φυλλώματα. Στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος έχουν ήδη εμφανιστεί και διαφορετικά είδη πουλιών που είτε ξεχειμωνιάζουν, είτε σταθμεύουν κατά την αποδήμησή τους.

Στην υλοποίηση και διατήρηση του νέου μεσογειακού κήπου,  θα συμμετέχουν ενεργά και τα σχολεία της Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Ειδικότερα, μετά την υλοποίηση της αρχιτεκτονικής μελέτης τοπίου, θα πραγματοποιηθεί κατάτμηση του χώρου και υιοθεσία θεματικών κήπων από  τους μαθητές, οι οποίοι θα έχουν την μέριμνα και φροντίδα των υιοθετημένων θεματικών κήπων με τη βοήθεια του προσωπικού.

Τέλος,  στο πάρκο θα δημιουργηθούν διαδραστικά παιχνίδια αναψυχής και εκπαίδευσης των νέων, όπως παιδική χαρά, λαβύρινθοι και επιδαπέδιο σκάκι.

ΠΗΓΗ www.tornosnews.gr

Σχετικά άρθρα

Η ΘΡΑΚΗ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ 100ΣΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ & ΥΙΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ! ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΟΣΧΑΚΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Αυγούστου 2020 0
Η ΘΡΑΚΗ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ 100ΣΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ & ΥΙΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!! ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ…

Σε απολογία καλεί η Ε.Ε τον Βαγγέλη Αποστόλου μετά απο αναφορά Βάκη Τσιομπανίδη για δικαιώματα ”φαντάσματα”

Δημοσιεύτηκε από: - 5 Απριλίου 2017 0
Σε προκαταρκτική εξέταση απο την Ε.Ε ο Αποστόλου μετά απο αναφορά Τσιομπανίδη για δικαιώματα ”φαντάσματα” στην Ελλάδα. Αναφορά αριθ. 1163/2016,…