Μεταφορά της εορτής του Αγίου ιερομάρτυρος Χαραλάμπους.

Δημοσιεύτηκε στις: at 12:39
1093 0
Φέτος το Ψυχοσάββατο συμπίπτει με την εορτή του Αγίου ιερομάρτυρος Χαραλάμπους. Σύμφωνα με το Τυπικό της Εκκλησίας μας, η ημέρα του Ψυχοσαββάτου, που εορτάζεται δυο φορές το χρόνο, είναι σημαντική και ιδιαίτερη για την πίστη μας, καθώς η Εκκλησία μας διδάσκει πως οι ψυχές είναι αθάνατες και αναμένουν την Δευτέρα Παρουσία του Χριστού για να ενωθούν ξανά με τα σώματά τους. Το Ψυχοσάββατο για τους χριστιανούς είναι ημέρα πίστης και ελπίδος στην Ανάσταση, μνήμης και τιμής στους κεκοιμημένους αδελφούς μας και δείγμα πολιτισμού που προάγει η ελληνορθόδοξη παράδοσή μας.
Για το λόγο αυτό η τιμή και η μνήμη των αγίων που εορτάζουν την ημέρα του Ψυχοσαββάτου μεταφέρεται την προηγούμενη ημέρα, ώστε ανήμερα το Ψυχοσάββατο να προβάλλεται και να διδάσκεται από την Εκκλησία η μέριμνα και η φροντίδα για τους κεκοιμημένους αδελφούς μας και η βεβαιότητα της Αναστάσεως.
Φέτος, λοιπόν, σε όλους τους Ναούς της πόλεώς μας η μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους θα εορτασθεί την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου μαζί με την απόδοση της εορτής της Υπαπαντής. Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου θα τελεσθεί ο εσπερινός του Αγίου και την Παρασκευή το πρωί η Θεία Λειτουργία.
ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΟΝΟ στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Άβαντα που θα εορτασθεί η μνήμη του Αγίου το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου. Την Παρασκευή το απόγευμα στις 6.00’ θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και ανήμερα Σάββατο 10 Φεβρουαρίου από 7.00’-10.00’ η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Σχετικά άρθρα

Στην εκδήλωση με θέμα «Ηγεσία και Αγιότητα. Το παράδειγμα του Αγίου Ιωάννη Βατάτζη» παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Ιωάννη Σαρσάκη με τίτλο: «Ο πάμμεγας σκηπτούχος Άγιος Ιωάννης Βατάτζης εκ Διδυμοτείχου»

Δημοσιεύτηκε από: - 25 Νοεμβρίου 2019 0
Το απόγευμα της Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιηθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση με θέμα «Ηγεσία και Αγιότητα. Το παράδειγμα του Αγίου…

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ SOS

Δημοσιεύτηκε από: - 30 Νοεμβρίου 2016 0
Ενόψει των Χριστουγέννων, το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Αλεξανδρούπολης των Παιδικών Χωριών SOS πραγματοποιεί μία νέα δράση για την…