Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Φεστιβάλ Πελαργών που πραγματοποιήθηκε στις 2 και 3 Ιουνίου, στον Πόρο

Δημοσιεύτηκε στις: at 7 Ιουνίου 2017
548 0

Ο Πόρος, ως γνωστόν, είναι το μοναδικό ελληνικό «Ευρωπαϊκό Χωριό Πελαργών» που επιλέχθηκε και βραβεύτηκε από τον Ευρωπαϊκό οργανισμό euroNATUR το 2016, για τη συνεχόμενη συμβολή του στην προστασία και διατήρηση του συγκεκριμένου είδους, καθώς και για τη δέσμευσή του να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί την τοπική κοινωνία.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Δημοτικό Σχολείο του Πόρου με ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων για παιδιά και ενήλικες, κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες:Εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια, τουρνουά σκάκι, παρουσιάσεις και προβολή ταινίας για τους Πελαργούς, παραδοσιακό θρακιώτικο γλέντι, διαδρομή και ξενάγηση στις φωλιές τους μέσα στον οικισμό καθώς και στον ποταμό Έβρο. Η δεύτερη ημέρα εορτασμού ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου με χαιρετισμούς και ομιλίες των επισήμων και λαϊκό γλέντι.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν σύλλογοι, τοπικοί φορείς, παραγωγοί και κάτοικοι της περιοχής, οι Φορείς Διαχείρισης Δέλτα Έβρου και Δάσους Δαδιάς και το WWF Ελλάς.

Συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ εκτός από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Έβρου ήταν η Δημοτική Ενότητα Φερών, ο Οικισμός του Πόρου, ο Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πόρου «Διγενής Ακρίτας», η ΔΕΔΔΗΕ Αλεξανδρούπολης και η Ελληνική Ομάδα Πελαργών Ciconia.

Η φετινή επιτυχία της εκδήλωσης, αποτελεί παρακαταθήκη για τη διοργάνωση του 3ου Φεστιβάλ Πελαργών του χρόνου και δέσμευση όλων των φορέων για συνέχιση των δράσεων προστασίας του Πελαργού και των βιοτόπων του.

Σχετικά άρθρα

Ιστορικό Μουσείο Αλεξ/πολης – Ετήσια εκδήλωση – κοπή πίτας το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στις 8:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο “Ramada Plaza Thraki”

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Ιανουαρίου 2018 0
Το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης καλεί τα μέλη και τους φίλους του στην ετήσια εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο 3…

Επίσκεψη του φιλοζωικού σωματείου ΚΙΒΩΤΟΣ Αλεξανδρούπολης στο Δημοτικό Σχολείο Απαλού

Δημοσιεύτηκε από: - 15 Φεβρουαρίου 2018 0
To φιλοζωικό σωματείο ΚΙΒΩΤΟΣ Αλεξανδρούπολης πραγματοποιησε επίσκεψη ενημέρωσης στο Δημοτικό Σχολείο Απαλού έπειτα από συνεννόηση με τον Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου και των εκπαιδευτικών…

Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους στον Έβρο

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Αυγούστου 2021 0
Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους στον Έβρο Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνει το «Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους». Στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου…