Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του επιστημονικού συνεδρίου Καβάλας

Δημοσιεύτηκε στις: at 23:26
598 0
ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το επιστημονικό συνέδριο περί την ιστορία της Καβάλας από τις 24 έως 26 Νοεμβρίου στην πόλη της Καβάλας .

Στο υψηλού επιστημονικού επιπέδου συνέδριο έλαβαν μέρος περί τους 44 εισηγητές  από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι με τις εισηγήσεις τους ανέδειξαν άγνωστες πτυχές του πολιτικού, εθνικού, εκκλησιαστικoύ, εκπαιδευτικού, οικονομικου και εν γένει κοινωνικού βίου της Καβάλας από το έτος 1835, όταν ιδρύθηκε το ελληνικό  προξενικό πρακτορείο της πόλης μέχρι και το τέλος της Β’ βουλγαρικής κατοχής αυτής κατά το έτος 1918.

Για πολλοστή φορά μεταξύ των εισηγητών ήταν και ο Κομοτηναίος Θεολόγος-Εκκλησιαστικός Ιστορικός -Νομικός κ.Ιωάννης Ελ. Σιδηράς ο οποίος  επί τη βάσει ιστορικών εγγράφων ανέπτυξε το θέμα :” Οι κατά τα έτη 1905-1906 διπλωματικές και εκκκλησιαστικές διενέξεις στην ελληνορθόδοξη κοινότητα Καβάλας με επίκεντρο τον Αρχιερατικό Επίτροπο Καβάλας , Αρχιμ. Σπυρίδωνα Βλάχο”.

Ο τόμος των πρακτικών του συνεδρίου αναμένεται εντός του έτους 2018.

Σχετικά άρθρα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Πρωτοχρονιάτικη Επετειακή Συναυλία του Δήμου Αλεξανδρούπολης “100 FLYING NOTES” , στον Αερολιμένα «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

Δημοσιεύτηκε από: - 5 Ιανουαρίου 2020 0
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης καινοτόμησε, πραγματοποιώντας το βράδυ του Σαββάτου 4 Ιανουαρίου 2020, την μεγάλη Πρωτοχρονιάτικη Επετειακή Συναυλία για τον εορτασμό…

Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Τεύκρου Μιχαηλίδη “Σφαιρικά κάτοπτρα, επίπεδοι φόνοι” , στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Φεβρουαρίου 2017 0
Το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης Αλεξανδρούπολης-Φωτεινή Σκαρλακίδου πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου 11 Φερουαρίου 2017 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης , την παρουσίαση…