Σε ό,τι αφορά την άφιξη μεταναστών σε άλλα νησιά, όπως τα Κύθηρα, ο Νότης Μηταράκης δήλωσε ότι οι συνεχείς περιπολίες στο Αιγαίο αλλά και ο φράχτης στον Έβρο, έχουν οδηγήσει αναγκαστικά τους λαθροδιακινητές στην αναζήτηση άλλων διαδρομών και γι’ αυτό εργαλειοποιούν τις νησίδες του Έβρου.

Συνέχεια στην πολιτική αντιπαράθεση για τον Εβρο δίνει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Μηταράκης επισημαίνει ότι η νησίδα του Εβρου, όπου εντοπίστηκαν οι 38 μετανάστες, δεν είναι ελληνικό έδαφος, όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε πως τόσο η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού όσο και το Κτηματολόγιο απάντησαν ότι το στίγμα που είχαν δώσει οι μετανάστες δεν ήταν στην ελληνική επικράτεια.

Επίσης, ο Νότης Μηταράκης κατέστησε σαφές στην Τουρκία ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι και πρόσθεσε πως η γειτονική χώρα δεν είναι εμπόλεμη. «Ο ανθρωπισμός είναι πολύ σημαντικός, αλλά οι άνθρωποι που επιθυμούν να έρθουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση λόγω των ανισοτήτων που υπάρχουν στον κόσμο είναι εκατοντάδες εκατομμύρια». Δεν μιλάμε για μια κλειστή Ευρώπη, αλλά ούτε για μία Ευρώπη, στην οποία θα αποφασίζουν ποιοι θα έρθουν οι λαθροδιακινητές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νότης Μηταράκης.

Σε ό,τι αφορά την άφιξη μεταναστών σε άλλα νησιά, όπως τα Κύθηρα, δήλωσε ότι οι συνεχείς περιπολίες στο Αιγαίο αλλά και ο φράχτης στον Έβρο, έχουν οδηγήσει αναγκαστικά τους λαθροδιακινητές στην αναζήτηση άλλων διαδρομών και γι’ αυτό εργαλειοποιούν τις νησίδες του Έβρου.

Ο Νότης Μηταράκης ανακοίνωσε ότι ο φράχτης στο Έβρο θα επεκταθεί κατά περίπου 80 χιλιόμετρα ακόμα. Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι αύτη τη στιγμή φιλοξενούνται στη χώρα μας σε δομές φιλοξενίας 18.000 μετανάστες από 92.000 που ήταν το 2020. Σημείωσε επίσης ότι από τις 121 δομές που υπήρχαν πλέον λειτουργούν 34 σε όλη τη χώρα. Μάλιστα, δήλωσε ότι αυτό δημιούργησε πρόβλημα σε ορισμένες περιοχές, καθώς δεν υπήρχαν εργάτες γης.

Αναφερόμενος στις προσφυγικές ροές σημείωσε ότι «πέρυσι είχαμε τους χαμηλότερους αριθμούς σε αφίξεις την τελευταία δεκαετία, 8.500 μετανάστες». Φέτος, όπως είπε, αναμένεται να είναι η δεύτερη χαμηλότερη χρονιά της δεκαετίας σε μεταναστευτικές ροές με 7.000 αφίξεις μεταναστών έως τώρα.

ΠΗΓΗ www.reader.gr

Προηγούμενο άρθροΤζιχάτ Γιαϊτζί: Αν η Τουρκία ανοίξει την πόρτα σε 5 εκατ. μετανάστες, η ιστορία με την Ελλάδα τελειώνει
Επόμενο άρθρο«Πόλεμος» ΗΠΑ-Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη! Τι γράφουν οι New York Times για Σαββίδη-Κοπελούζο και Πάϊατ