Ν. Γκαρά: «Εγκληματικές ευθύνες της ΝΔ στη διαχείριση της πανδημίας. Καμία ενίσχυση του ΕΣΥ»

Τοποθέτηση στην εκδήλωση με τίτλο «Η εξέλιξη της πανδημίας και οι κυβερνητικές ευθύνες»

Στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της ΝΔ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας τον τελευταίο 1,5 χρόνο, αλλά και στην θετική παρακαταθήκη που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε η Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά σε παρέμβασή της στην εκδήλωση της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Έβρου με κεντρικό ομιλητή τον πρώην Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.

Τις αντιφάσεις, τα ελλιπή μέτρα, τη στοχοποίηση πολιτών, τις μηδενικές μόνιμες προσλήψεις, τους εγκληματικούς χειρισμούς της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας σε Θεσσαλονίκη, Διδυμότειχο, καθώς και άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, ανέφερε κατά την ομιλία της ενώ αναφέρθηκε και στον ελλιπή σχεδιασμό για τους εμβολιασμούς.

Σε αντιδιαστολή με όλα τα παραπάνω η Βουλευτής Έβρου απαρίθμησε εμβληματικές παρεμβάσεις που πραγματοποίησε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της Υγείας τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και στον νομό Έβρου:

  • Προχώρησε η Αυτονόμηση και η ενίσχυση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου
  • ιδρύθηκε και λειτούργησε η πρώτη Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) στην Αλεξανδρούπολη
  • το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης χαρακτηρίστηκε ως Άγονο Τύπου Α΄
  • προχώρησαν 220 προσλήψεις στα νοσοκομεία του Έβρου
  • επεκτάθηκε η παροχή οικονομικών κινήτρων (400 ευρώ μηνιαίως) για τους αγροτικούς γιατρούς
  • προκηρύχθηκαν έργα ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ για το νοσοκομείο Διδυμοτείχου
  • προβλέφθηκε η εγκατάσταση μηχανήματος PET-SCAN και ειδικού μηχανήματος παραγωγής κυκλοτρονίων και άλλων ραδιοφαρμάκων στο ΠΓΝΑ
  • υπεγράφησαν ατομικές συμβάσεις με αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα στα νοσοκομεία του Έβρου.

Η κα Γκαρά στη τοποθέτησή της στάθηκε και σε άλλες εμβληματικές παρεμβάσεις που πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της Υγείας σε κεντρικό επίπεδο, όπως η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους πολίτες, η κατάργηση του 5ευρου για την είσοδο στα νοσοκομεία, η ίδρυση 120 νέων Τοπικών Μονάδων Υγείας σε όλη τη χώρα, η εξυγίανση των οικονομικών των δημόσιων νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ, η νομοθέτηση δωρεάν οδοντιατρικής φροντίδας για 800 χιλιάδες παιδιά, η παραπομπή δεκάδων σκανδάλων στο χώρο της υγείας στη δικαιοσύνη.

Κλείνοντας, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως «η πανδημία φανέρωσε την αδιαφορία, την εγκληματική ανικανότητα διαχείρισης και προστασίας των πολιτών από την Κυβέρνηση, ενώ ανέδειξε τα νεοφιλελεύθερα, απάνθρωπα σχέδια της ΝΔ για την ιδιωτικοποίηση της υγείας, την αποψίλωση του ΕΣΥ, την αποδιάρθρωση της εργασίας και τη συγκέντρωση της οικονομικής δραστηριότητας σε λίγα χέρια εκλεκτών».

Προηγούμενο άρθροΠαράσταση διαμαρτυρίας γονέων Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΟ Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης ζητά από την Περιφέρεια ΑΜΘ ενημέρωση και επίσπευση των διαδικασιών καταβολής της μη Επιστρεπτέας Ενίσχυσης