Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Έβρου – «Επιτελικό κράτος » ή «Μητσοτακικό»;

Δημοσιεύτηκε στις: at 07:38
409 0

Τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης  Μητσοτάκη , δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία  για την αντίληψη  και της  σημερινής δεξιάς,  ως προς  την άσκηση της εξουσίας .

Με το  προτεινόμενο νομοσχέδιο  για το «Επιτελικό Κράτος» ο υιός Μητσοτάκης , στοχεύει στην πλήρη άλωση του κράτους και στην μετατροπή του σε κομματικό  με δικές του υπερεξουσίες .

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο αποτελεί μια πρωτοφανή -στην ιστορία των ελληνικών πολιτευμάτων και σε συνθήκες κοινοβουλευτικής δημοκρατίας- υπερσυγκέντρωση εξουσιών στα χέρια ενός και μόνο προσώπου, του πρωθυπουργού.

Η επιστροφή σε ένα σκοτεινό παρελθόν, πριν της ψήφισης του συντάγματος του 1974, θέτει ευθέως  ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας  της κυβέρνησης. Το πρωθυπουργικό  διευθυντήριο ,το οποίο  ονομάζεται προεδρία της κυβέρνησης , είναι υπό τον  πλήρη έλεγχο του υιού Μητσοτάκη , ο οποίος με το έτσι θέλω ανέλαβε και την ΕΥΠ και την δημόσια ενημέρωση .

Οι υπουργοί απλά αναλαμβάνουν να εκτελούν της αποφάσεις  της προεδρίας της κυβέρνησης, η οποία έχει όλη την κυβερνητική  ευθύνη, αλλά και την ευθύνη της δημόσιας διοίκησης ..

Ο απόλυτος, με το νομοσχέδιο ,  άρχοντας  υιός Μητσοτάκης έχει  και την αρμοδιότητα διορισμού ενός μεγάλου αριθμού γενικών γραμματέων που υπάγονται απευθείας στον ίδιο , όπως επίσης και τον διοικητή της αρχής διαφάνειας .

Βεβαίως για τον απόλυτο άρχοντα υιό Μητσοτάκη , οι ανεξάρτητες αρχές δεν προσφέρουν τίποτα και για αυτό τις καταργεί .

Το κομματικό κράτος της δεξιά στήνεται με γοργούς ρυθμούς. Το «Επιτελικό Κράτος», προϋποθέτει  αποκεντρωμένες διοικήσεις , καμιά σχέση δηλαδή με αυτό το σχέδιο – έκτρωμα που  έχει κατατεθεί .

30-7-19                                                                   Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Έβρου

Σχετικά άρθρα

Εξαιρούνται από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής οι υποψήφιοι από τη μουσουλμανική μειονότητα Θράκης

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Φεβρουαρίου 2021 0
Η επίτευξη της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ανά Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση, απαιτείται από τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων της…

Ο Κασαπίδης Βασίλειος στην παράταξη “Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση”

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Ιανουαρίου 2019 0
Κασαπίδης Βασίλειος Γεννήθηκε στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. Ελεύθερος επαγγελματίας, ασχολείται με το εμπόριο και τον τουρισμό.…

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο καλεί τους πιστούς να ακολουθούν τις υγειονομικές οδηγίες

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Μαρτίου 2020 0
Σύνεση, υπομονή και αποφυγή εκδηλώσεων πανικού συνιστά το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε ανακοινωθέν του για τον κορωνοϊό, στην οποία, μάλιστα, κάνει και ειδικά αναφορά…

Επίσκεψη και επιθεώρηση μέτρων ασφαλείας από τον ΥΕΘΑ Νικόλαο Παναγιωτόπουλο στα σύνορα και στα φυλάκια του Έβρου

Δημοσιεύτηκε από: - 30 Μαρτίου 2020 0
Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, τα Επιτηρητικά Φυλάκια και τα σύνορα στον Έβρο προκειμένου…