Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Έβρου: Να επενδύσουμε στην παραγωγή …Δεν μπορούμε πλέον να “πουλάμε” μόνο ήλιο !!!

Δημοσιεύτηκε στις: at 22:58
280 0

Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, συνεχίζοντας τις τηλεδιασκέψεις, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της υγειονομικής κρίσης, με τους φορείς του Έβρου, είχε την Δευτέρα 27-4-2020 με τους εκπροσώπους των αγροτών, με συμμετοχή του πρώην υπουργού, τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη. Επίσης συμμετείχε η βουλευτής του κόμματος στο νομό Νατάσα Γκαρά, ο συντονιστής της Ν.Ε Σπύρος Δέδογλου, ο οποίος είχε και τον συντονισμό της συζήτησης, ο αναπληρωτής συντονιστής Μενέλαος Μαλτέζος και το μέλος της Θεματικής ομάδας Αγροτικής οικονομίας, Σίμος Τσιλίκας .

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των αγροτικών φορέων, Νίκος Γρηγοριάδης από την ΑΣΚΓΕ “Σουφλιώτικα Κελάρια”, ο Δημήτρης Σαρίκας πρόεδρος του σωματείου των Αλιέων Αλεξανδρούπολης, ο Κώστας Δουνάκης από τον Αγροτικό Κτηνοτροφικό σύλλογο Αλεξανδρούπολης, ο Πασχάλης Χριστοδούλου πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Σουφλίου και του Συλλόγου Φίλων Αμπέλου ο “Στάφυλος, ο Τασιούδης Βαγγέλης πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Διδυμοτείχου, ο Παρασχούδης Χρήστος ,πρόεδρος του συνεταιρισμού “Θρακών Αμνός” και ο Γιάννης Μαργαριτίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου η “Ενότητα” .

Οι εκπρόσωποι των αγροτών άκουσαν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που έρχεται με μεγάλη προσοχή. Στις τοποθετήσεις τους, ήταν φανερή η αγωνία τους για τις τεράστιες επιπτώσεις που έχει ο πρωτογενής τομέας, ο οποίος κινδυνεύει με αφανισμό αν δεν ληφθούν μέτρα, τα οποία θα αντιμετωπίσουν αποφασιστικά τα προβλήματα που δημιουργεί η κρίση, αλλά θα δίνουν λύσεις και για αδυναμίες και παθογένειες του παρελθόντος.

Είναι πλέον ορατό σε όλους ότι ο πρωτογενής τομέας θα πρέπει να ενισχυθεί ουσιαστικά ώστε να αποτελέσει τον ένα ισχυρό πυλώνα της οικονομίας της χώρας. Η ανάγκη αυτή γίνεται εντονότερη μετά την αναμενόμενη καταστροφή στον τουρισμό που θεωρείται η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας.

Τώρα πρέπει να επενδύσουμε στην παραγωγή γιατί δεν μπορούμε πλέον να “πουλάμε” μόνο ήλιο !!

Σχετικά άρθρα

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Αρνητικό το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ως προς τις αποζημιώσεις των αγροτών!! Απαντά ΌΧΙ σε όλα και δεν ανακουφίζει τους παραγωγούς”

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Σεπτεμβρίου 2018 0
Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Γραπτή Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. κι Επίτιμος…